Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Vanguard Group: Στο 50% ο κίνδυνος sell off στη Wall Street το 2020

tags :
Vanguard Group: Στο 50% ο κίνδυνος sell off στη Wall Street το 2020
Μια διόρθωση συχνά ορίζεται ως πτώση κατά 10%, αλλά ο δείκτης S&P 500 δεν έχει καταγράψει καμία από τον Δεκέμβριο του 2018
Οι μετοχές των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο sell off το επόμενο έτος, με τους επενδυτές να μην διαισθάνονται τον κίνδυνο, αναφέρει ο επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της Vanguard Group.
"Οι χρηματοπιστωτικές αγορές διατρέχουν τον κίνδυνο να ξεπεράσουν τον εαυτό τους", δήλωσε ο Joseph Davis, επικεφαλής οικονομολόγος της Vanguard, ενώ βλέπει πιθανότητες 50% για διόρθωση το 2020, της τάξεως του 30%.
Μια διόρθωση συχνά ορίζεται ως πτώση κατά 10%, αλλά ο δείκτης S&P 500 δεν έχει καταγράψει καμία από τον Δεκέμβριο του 2018.
Ενώ φέτος οι επενδυτές ήταν πολύ απαισιόδοξοι για τις πιθανότητες ύφεσης, το επόμενο έτος θα είναι υπερβολικά αισιόδοξοι για την ανάπτυξη, δήλωσε ο Davis.
Βλέπει επίσης αύξηση της μεταβλητότητας των μετοχών των ΗΠΑ από "μη βιώσιμα χαμηλά" επίπεδα.
Σύμφωνα με τον Davis, ο οποίος διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 5,6 τρισ. δολαρίων εκτιμά ότι τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου είναι η τιμολόγηση σε σχεδόν 3% οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, αποτέλεσμα που θεωρεί απίθανο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης