Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος με νέα επίπεδα - ρεκόρ για τη Wall Street με βοήθεια από την Κίνα - Στο +0,09% ο S&P 500

tags :
Ήπια άνοδος με νέα επίπεδα - ρεκόρ για τη Wall Street με βοήθεια από την Κίνα - Στο +0,09% ο S&P 500
Σταθερά σε επίπεδα - ρεκόρ παρέμειναν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street
Σταθερά σε ανοδική πορεία κινήθηκε η αμερικανική αγορά και στη σημερινή (23/12/2019) συνεδρίαση, η οποία, πάντως, αναμένεται ότι θα είναι αρκετά χαμηλών τόνων, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων.
Σημειώνεται ότι στις 24/12 η Wall Street θα λειτουργήσει σε καθεστώς ημιαργίας, ενώ θα παραμείνει κλειστεί στις 25/12.
Η σημερινή άνοδος καταφθάνει μετά την απόφαση της Κίνας να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των δασμών μίας σειράς προϊόντων από την 1η Ιανουαρίου 2020.
Image
Στο παραπάνω πλαίσιο ο Dow Jones ενισχύθηκε +0,34% στις 28.552 μονάδες, με τον S&P 500 να εμφανίζει κέρδη +0,09% στις 3.223 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται +0,23% υψηλότερα στις 8.945 μονάδες, ενώ και οι τρεις δείκτες παραμένουν σε ιστορικά υψηλά.
Σε ό,τι αφορά την Κίνα, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην 1η Ιανουαρίου 2020 σε αναπροσαρμογή των δασμών εισαγωγής σε μια σειρά προϊόντων, από κατεψυγμένο χοιρινό και αβοκάντο μέχρι αγωγούς.
Όπως αναφέρει το Πεκίνο, στόχος της κίνησης αυτής είναι η προώθηση της ποιοτικής ανάπτυξης του εμπορίου καθώς και η ενίσχυση των εισαγωγών σε μια περίοδο που η κινεζική οικονομία επιβραδύνεται και ενώ μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ.
Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ, η Κίνα το 2020 θα εφαρμόσει προσωρινούς δασμούς σε εισαγωγές 850 προϊόντων (το 2019 είχε επιβάλλει προσωρινούς δασμούς σε 706 προϊόντα).
«Η αναπροσαρμογή στους δασμούς εισαγωγής θα γίνουν για να αυξηθούν οι εισαγωγές προϊόντων, στα οποία καταγράφεται έλλειψη στο εσωτερικό της χώρας ή σε ξένα ειδικά αγαθά που προορίζονται για καθημερινή κατανάλωση» αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, ενώ υποστηρίζεται ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί και στο να προωθηθεί η συντονισμένη ανάπτυξη του εμπορίου με σεβασμό προς το περιβάλλον, αλλά και η ποιοτική ανάπτυξη του εμπορίου με τις χώρες της διεθνούς εμπορικής και οικονομικής πρωτοβουλίας Μία Ζώνη Ένας Δρόμος.
Σε μακροοικονομικό επίπεδο μεγάλη πτώση σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Νοέμβριο του 2019, αιφνιδιάζοντας τους αναλυτές οι οποίοι ανέμεναν ανάκαμψη 1%, λόγω της λήξης της απεργίας στην General Motors.
Ειδικότερα, οι παραγγελίες υποχώρησαν 2%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο του 2019, λόγω της μειωμένης ζήτησης για στρατιωτικό εξοπλισμό, καθώς οι παραγγελίες σημείωσαν «βουτιά» 35,6% σε μηνιαία βάση.
Οι παραγγελίες για μη αμυντικά κεφαλαιουχικά αγαθά, εκτός των αεροσκαφών, σημείωσαν άνοδο 0,1% τον Νοέμβριο του 2019.
Οι παραγγελίες του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν πτωτικά στο +0,2% από +0,5%.
Σε επίπεδο μετοχών, κέρδη άνω του 2,8% εμφάνισε ο τίτλος της Boeing, μετά την ανακοίνωση ότι προχωρά σε αποπομπή του διευθύνοντος συμβούλου της.
Image
Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image
Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές - Στο -0,03% o EuroStoxx 600


Yποτονικό ήταν το κλίμα στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, κατά τη σημερινή (23/12/2019) με τον όγκο συναλλαγών να είναι περιορισμένος εν όψει των αργιών των Χριστουγέννων.
Την Παρασκευή οι αγορές της Ευρώπης διαπραγματεύτηκαν κοντά στα ιστορικά υψηλά.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε οριακή πτώση -0,03% στις 418,29 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται των απωλειών.
Image
Σχεδόν αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, στο -0,15% και τις 13.299 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε +0,53% στις 7.662 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 είχε κέρδη +0,13% στις 6.029 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε -0,44% στις 23.898 μονάδες.
Image
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 είχε απώλειες -0,22% στις 9.654 μονάδες.
Image
Οι βελτιωμένες προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία και η αισιοδοξία για ένα πιο ομαλό Brexit οδήγησαν τις ευρωπαϊκές μετοχές σε ιστορικά υψηλό επίπεδο την περασμένη εβδομάδα, με τον δείκτη αναφοράς να σημειώνει τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη του εδώ και δύο μήνες.
Ωστόσο καθώς η προκαταρκτική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας είναι απίθανο να υπογραφεί φέτος και ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson φαίνεται διατεθειμένος να υιοθετήσει μια σκληρή γραμμή στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για το Brexit, οι μετοχές, σύμφωνα με τους αναλυτές, δεν έχουν πολλούς λόγους για να κινηθούν ιδιαίτερα από τα τρέχοντα επίπεδά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης