Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Στα 90 τρισ. η κεφαλαιοποίηση των αγορών – Αύξηση κατά 17 τρισ. το 2019

Deutsche Bank: Στα 90 τρισ. η κεφαλαιοποίηση των αγορών – Αύξηση κατά 17 τρισ. το 2019
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά έτη, από πλευράς αποδόσεων, αποδεικνύεται το 2019 για τις μετοχές
Το 2019 αποδεικνύεται ως ένα από τα πλέον εντυπωσιακά έτη για τις αγορές μετοχών, καθώς από την αρχή του έως και σήμερα 24/12/2019 η κεφαλαιοποίηση τους αυξήθηκε κατά 17 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Deutsche Bank.
Όπως αναφέρει έρευνα της γερμανικής τράπεζας η συνολική κεφαλαιοποίησης των μετοχικών αγορών ήταν τις τάξεις των 70 τρισ. δολαρίων στην αρχή του έτους, ενώ πλησιάζει, πλέον, τα 90 τρισ. δολάρια.
Image
Η εντυπωσιακή πορεία αποδίδεται στη χαλαρή νομισματική πολιτική αλλά και στη σχετική χαλάρωση των γεωπολιτικών κινδύνων ανά την υφήλιο.
Παρά το ότι υπήρξαν αρκετοί παράγοντες που ανησύχησαν τις αγορές, από το Brexit έως τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, τελικά οι επενδυτές συνέχισαν να τοποθετούνται σε μετοχές.
Η Wall Street είναι η αγορά με την καλύτερη πορεία, καθώς οι δείκτες S&P 500, Dow Jones και Russell 2000 έχουν ενισχυθεί άνω του 20% από την αρχή του έτους.
Σε ό,τι αφορά τις μετοχές, πραγματικό «αστέρι» αποδεικνύεται αυτή της Apple με άνοδο 80%, ακολουθούμενη από τον τίτλο του Facebook, ο οποίος έχει κινηθεί κατά 57% υψηλότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης