Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Ξεχάστε την ύφεση που έρχεται... η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται δυναμικά

tags :
Phoenix Capital:  Ξεχάστε την ύφεση που έρχεται... η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται δυναμικά
Phoenix Capital:  Ξεχάστε την ύφεση που έρχεται... η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται δυναμικά
Ξεχάστε τι αναφέρουν τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι οικονομολόγοι σχετικά με την ύφεση που έρχεται... η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται δυναμικά. 
Για να το δείτε αυτό, όπως αναφέρει η εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών Phoenix Capital, πρέπει να κοιτάξετε έξω από τα επίσημα δεδομένα, τα οποία τόσο έντονα «φλερτάρουν» με τη μυθοπλασία.
Αντ 'αυτού, ρίξτε μια ματιά στις εταιρικές πωλήσεις.
Ενώ υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες τρόποι με τους οποίους οι εταιρείες μπορούν να αυξήσουν τα κέρδη τους, οι πωλήσεις είναι αδύνατον να πλαστογραφηθούν.
Είτε ο τζίρος εισήλθε στα ταμεία της εταιρίας, είτε όχι.
Ως εκ τούτου, μια σημαντική ανάγνωση για την πορεία της οικονομίας είναι οι εταιρικές πωλήσεις, τη στιγμή που η ισχύς του καταναλωτή των ΗΠΑ που αντιστοιχεί στο 70% του ΑΕΠ.
Με αυτό το σκεπτικό, θεωρήστε ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των πωλήσεων για ένα καλάθι οικονομικά ευαίσθητων εταιρειών δείχνει ότι η ανάπτυξη είναι κοντά στο 5%... όχι 2% ή 3% ... 5%.



Συγκεκριμένα, η πιο χαμηλή αύξηση των πωλήσεων ήταν στην Wal-Mart, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων αφορούσε καταναλωτικά αντικείμενα από την Αmazon και το Coke.
Συνήθως, η αύξηση των πωλήσεων αυξάνεται δραματικά στη Wal-Mart όταν η οικονομία επιβραδύνεται, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές γίνονται πιο ευαίσθητοι στις τιμές.
Με αυτό το σκεπτικό, ο παραπάνω πίνακας δείχνει ότι παρά τις αρνητικές απαιτήσεις των ΜΜΕ, ο Αμερικανός καταναλωτής είναι ισχυρός ψωνίζοντας ακριβότερα αγαθά και υπηρεσίες.
Τώρα, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το γράφημα, συγκρίνοντας την αύξηση των πωλήσεων ανά τρίμηνο για τα τρία τελευταία τρίμηνα για τις ίδιες εταιρείες.



Κοιτάζοντας αυτό, φαίνεται ότι η οικονομία των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε πράγματι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, αλλά ανέκαμψε γρήγορα.
Από τρίμηνο σε τρίμηνο η ανάπτυξη ξεπέρασε το 3%.
Ποιος πρόκειται να πιστέψετε... έναν οικονομολόγο με ένα υπολογιστικό φύλλο και μια δέσμη ψεύτικων τύπων... ή πραγματικές εταιρείες που παράγουν πραγματικές πωλήσεις με βάση τα πράγματα που αγοράζουν οι καταναλωτές;
Έτσι, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση Trump πέτυχε να δημιουργήσει υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη.
Και από το βλέμμα των πραγμάτων με τις εταιρικές πωλήσεις σήμερα, πρόκειται να βιώσουμε μια άλλη οικονομική άνθηση, όχι μια ύφεση... που υποδηλώνει ότι ο Πρόεδρος Trump θα κερδίσει και δεύτερη προεδρική θητεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης