Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Το Ηνωμένο Βασίλειο δε φαίνεται πρόθυμο να βελτιώσει τις σχέσεις του με τη Ρωσία

Κρεμλίνο: Το Ηνωμένο Βασίλειο δε φαίνεται πρόθυμο να βελτιώσει τις σχέσεις του με τη Ρωσία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Τη θέση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δε φαίνεται πρόθυμο να βελτιώσει τις σχέσεις του με τη Ρωσία διατύπωσε σήμερα (26/12) το Κρεμλίνο, παρά το γεγονός ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, εξέφρασε πρόσφατα την ελπίδα του ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα βελτιωθούν.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, «το Ηνωμένο Βασίλειο δε φαίνεται πρόθυμο να βελτιώσει τις σχέσεις του με τη Ρωσία», για να προσθέσει ότι το Λονδίνο «απέτυχε να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».
«Αντ' αυτού, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, πραγματοποίησε ορισμένες εχθρικές, σκληρές και μη διπλωματικές παρατηρήσεις», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Σημειώνεται ότι μετά την επικράτηση των Συντηρητικών στις βρετανικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, ο κ. Peskov εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μπορούν να βελτιωθούν μέσω της νέας κυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «θέλουμε να έχουμε καλύτερες εμποτικές σχέσεις, θέλουμε να έχουμ περισσότερο εμπόριο, αλλά είναι πάντα τόσο απογοητευτικό επειδή έχουμε τρομερά προβλήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης