Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ursula von der Leyen (Κομισιόν): Η μεταβατική περίοδος του Brexit μπορεί να μην ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2020

Ursula von der Leyen  (Κομισιόν): Η μεταβατική περίοδος του Brexit μπορεί να μην ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2020
Είμαι πολύ ανήσυχη για τον περιορισμένο χρόνο που έχουμε  υποστήριξε η πρόεδρος της Κομισιόν
Τη θέση ότι η μεταβατική περίοδος του Brexit είναι πιθανό να μην ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2020 διατύπωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, εκτίμηση που έρχεται να επιβεβαιώσει τις επιφυλάξεις των Ευρωπαίων σχετικά με το κατά πόσο ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν καταφέρει εντός του 2020 να φτάσουν σε μια συμφωνία για τη νέα εμπορική τους σχέση.
Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson έφερε πρόσφατα στο βρετανικό Κοινοβούλιο νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε και το οποίο προβλέπει ότι απαγορεύεται η παράταση της μεταβατικής περιόδου πέραν της 31ης Δεκεμβρίου του 2020.
Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί και επίσημα το Brexit, κάτι που αναμένεται να γίνει έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2020, το Ηνωμένο Βασίλειο θα εισέλθει σε μια μεταβατική περίοδο έως τα τέλη του 2020, κατά την οποία οι Βρετανοί θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες και να επωφελούνται από αυτούς – χωρίς να συμμετέχουν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς – και κατά την οποία οι δύο πλευρές θα πρέπει να καταλήξουν σε μια νέα εμπορική συμφωνία.
«Είμαι πολύ ανήσυχη για τον περιορισμένο χρόνο που έχουμε.
Δεν είναι μόνο η διαπραγμάτευση για μια νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα.
Νομίζω ότι και οι δύο πλευρές πρέπει σοβαρά να αναρωτηθούν, εάν αυτές οι διαπραγματεύσεις είναι δυνατό να γίνουν σε τόσο λίγο χρόνο.
Θα ήταν πιο λογικό να γίνει ένας απολογισμός στα μισά του έτους, και εάν χρειαστεί, να συμφωνηθεί μια παράταση της μεταβατικής περιόδου» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης