Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες κατηγορίες ταξιδιωτών προτιμούν τα καταλύματα τύπου Airbnbs

tags :
Ποιες κατηγορίες ταξιδιωτών προτιμούν τα καταλύματα τύπου Airbnbs
Η συνολική πιθανότητα των ταξιδιωτών να χρησιμοποιούν υπηρεσίες κοινής οικονομίας είναι μειωμένη
Λιγότερο πιθανόν είναι να χρησιμοποιήσουν οι Gen Xers ταξιδιώτες για τη διαμονή τους τις πλατφόρμες τύπου Aibnb. Αντίθετα η χρήση για τους baby boomers καταγράφει έντονη άνοδο. Αυτά προκύπτουν από την νέα καλοκαιρινή ταξιδιωτική μελέτη της Allianz Global Assistance.
Η συνολική πιθανότητα των ταξιδιωτών να χρησιμοποιούν υπηρεσίες κοινής οικονομίας είναι μειωμένη. Ποσοστό 41% των Αμερικανών απάντησαν ότι είναι “πολύ” ή “κάπως” πιθανό να τις χρησιμοποιήσουν στα καλοκαιρινά ταξίδια τους. To αντίστοιχο ποσοστό το 2018 ήταν 47% και 50% το 2017.
Οι Gen Xers «ηγούνται» της μεγαλύτερης πτωτικής τάσης στη χρήση, δήλωσε η Allianz. Συγκεκριμένα, το 41% ​​δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες διαμονής διαμοιρασμού αυτό το καλοκαίρι (από 60% πριν από δύο χρόνια).
Παρόλο που λιγότεροι Millennials – 63% – λένε ότι θα χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες διαμοιρασμού αυτό το καλοκαίρι εξακολουθούν να αποτελούν τη μεγαλύτερη γενιά χρηστών.
Εν τω μεταξύ, οι Baby Boomers βρίσκονται σε ανοδική πορεία, με το 24% να δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει αυτές τις υπηρεσίες.
Η βασική αγορά των υπηρεσιών διαμοιρασμού παραμένουν οι άντρες ταξιδιώτες ηλικίας άνω των 50 ετών με εισόδημα άνω των 50.000 δολαρίων, αναφέρει η Allianz.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης