Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street - Αμετάβλητος ο S&P 500 - Διόρθωση μετά τα ιστορικά υψηλά για Nasdaq

tags :
Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street - Αμετάβλητος ο S&P 500 - Διόρθωση μετά τα ιστορικά υψηλά για Nasdaq
Σε τροχιά σταθεροποίησης κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές
Σταθεροποιητική πορεία ακολούθησαν στη σημερινή (27/12/2019) συνεδρίαση οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα συνεχιζόμενα ιστορικά υψηλά και ενώ στο ξεκίνημα της συνεδρίασης είχαν αγγίξει νέα ρεκόρ.
Image

Κέρδη +0,08% για τον Dow Jones στις 28.645 μονάδες, με τον S&P 500 να σταθεροποιείται στο επίπεδο των 3.239 μονάδων και τον Nasdaq να σημειώνει πτώση της τάξης του -0,17% στις 9.006 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq ξεπέρασε στη χθεσινή (26/12) συνεδρίαση τις 9.000 μονάδες για πρώτη φορά, εμφανίζοντας ανοδική πορεία για 11 συνεχόμενες συνεδριάσεις.
Πρόκειται για την καλύτερη πορεία του από τον Ιούλιο του 2009.
Την ίδια ώρα ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 εμφανίζει κέρδη άνω του 29% από την αρχή του 2019, όντας σε πορεία να επιτύχει το καλύτερο έτος του από πλευράς αποδόσεων από το 1997.
«Η ροή των ειδήσεων παραμένει σχετικά ήσυχη, αλλά οι μετοχές συνεχίζουν να ενισχύονται καθώς υπάρχει το year end rally», δήλωσε ο Adam Crisafulli, ιδρυτής της Vital Knowledge.
Οι επενδυτές έχουν στραφεί σε πιο ριψοκίνδυνα assets από τότε που οι Η.Π.Α. και η Κίνα ανακοίνωσαν ότι έχουν φτάσει σε μια εμπορική συμφωνία πρώτης φάσης τον προηγούμενο μήνα.
Εκτιμάται ότι αυτή η πρώτη φάση θα υπογραφεί εντός του Ιανουαρίου 2020.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image
Πανηγυρίζει ο Trump για τα ρεκόρ στη Wall Street

Εξαιρετικά ευτυχισμένος εμφανίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump για την πορεία της αμερικανικής αγοράς επί των ετών της προεδρίας του, κάτι για το οποίο κανείς δεν θα μπορούσε να τον κατηγορήσει.
Με αφορμή δημοσίευμα του CNBC, σύμφωνα με το οποίο ο δείκτης S&P 500 έχει εμφανίσει κέρδη +50%, ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρεται σε αυτό, ενώ υπόσχεται ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες.
Όπως αναφέρει «Το CNBC σημειώνει ότι η αγορά επί Trump είναι η καλύτερη απ' όλους τους άλλους προέδρους των ΗΠΑ.
Με νέες εμπορικές συμφωνίες και άλλα θέματα, ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ».
Image


Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και οι ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη σημείωσαν σήμερα Παρασκευή (27/12) οι ευρωαγορές, μετά την αργία των Χριστουγέννων, δεχόμενες ώθηση τόσο από τα νέα ιστορικά υψηλά στη Wall Street όσο και από τις θετικές εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας και κατακτώντας νέα ιστορικά υψηλά.
Image
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαπραγματεύθηκε στο +0,21% και τις 419,74 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη βρέθηκε στο +0,27% και τις 13.337 μονάδες.
Image
Μέχρι στιγμής, ο πανευρωπαϊκός δείκτης έχει καταγράψει συνολικά κέρδη +24% για το 2019, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο της τελευταίας δεκαετίας.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο είχε άνοδο της τάξεως του +0,17% στις 7.644 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά +0,13% στις 6.037 μονάδες.
Image
Παράλληλα, ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη είχε κέρδη της τάξης του +0,40% και τις 9.700 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε κατά -0,59% στις 23.757 μονάδες.
Οι μετοχές στον κλάδο των λιανικών πωλήσεων καταγράφουν ως επί το πλείστον άνοδο, με τη Burberry Group και Marks & Spencer Group να εμφάνισαν κέρδη +0,40% και +1,02% αντίστοιχα.
Επιπλέον, κέρδη καταγράφει και ο ενεργειακός κλάδος, με τη μετοχή της BP να ενισχύθηκε κατά +0,84% καθώς το πετρέλαιο διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.
Image
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις Ουάσιγκτον και Πεκίνου, καθώς οι δύο πλευρές στοχεύουν στην υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας τον επόμενο μήνα.
Χθες (26/12) ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου, Gao Feng, δήλωσε ότι «η Κίνα βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας».
Image
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι δύο χώρες πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμφωνία και την επίσημη τελή της υπογραφής της».
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η δραστηριότητα των επόμενων ημερών θα είναι περιορισμένη, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Στις ΗΠΑ, οι αγορές σκαρφάλωσαν σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, μετά τα θετικά στοιχεία της Mastercard για τις λιανικές πωλήσεις στη χώρα κατά την περίοδο των εορτών, καθώς ο δείκτης Nasdaq έκλεισε για πρώτη φορά πάνω από τις 9.000 μονάδες, και συγκεκριμένα στις +0,78% και τις 9.022,39 μονάδες.
Image
Όσον αφορά τους δείκτες Dow Jones και S&P 500, έκλεισαν επίσης σε νέα ιστορικά υψηλά, και συγκεκριμένα στις 28.621,39 και 3.239,91 μονάδες αντίστοιχα.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, περαιτέρω άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ισπανία τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, εν μέσω αυξημένης ζήτησης για προσωπικά είδη.
Οι λιανικές πωλήσεις της χώρας αυξήθηκαν κατά +2,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου επίσης στο +2,9% τον Οκτώβριο.
Ο τομέας των τροφίμων αυξήθηκε κατά +1,2% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018, ενώ ο τομέας μη εδώδιμων προϊόντων ενισχύθηκε κατά +4,5%, καθώς οι πωλήσεις προσωπικών ειδών ενισχύθηκαν κατά +4,4%.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +0,5%, έναντι μηνιαίας ανόδου +0,1% τον Οκτώβριο του 2019.

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές παρά τα νέα ιστορικά υψηλά στη Wall

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Παρασκευή (27/12) οι αγορές της Ασίας, παρά τα νέα ιστορικά υψηλά που σημειώθηκαν χθες στη Wall Street, στον απόηχο των θετικών εξελίξεων που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,36% στις 23.837,72 μονάδες, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές των SoftBank και Z Holdings ενισχύθηκαν κατά +1,47% και +2,23% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,40% στις 6.821,70 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,29% στις 2.204,21 μονάδες, καθώς η μετοχή της Samsung ενισχύθηκε κατά +2,65%, ενώ ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία διαπραγματεύεται στο -0,01% και τις 6.318,64 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,31% στις 28.228 μονάδες, με τις μετοχές των Country Garden και Galaxy Entertainment να ενισχύονται κατά +3,49% και +2,76% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,75% στις 12.091,59 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα έκλεισε με οριακή πτώση της τάξεως του -0,08% στις 3.005,04 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο -0,68% και τις 10.233,77 μονάδες.
Οι αγορές στη Wall Street σκαρφάλωσαν σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, μετά την αργία των Χριστουγέννων, δεχόμενες ώθηση από τα στοιχεία της Mastercard για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ που αφορούν την περίοδο των εορτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Mastercard, οι διαδικτυακές πωλήσεις στις ΗΠΑ για την εορταστική περίοδο η οποία ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου του 2019 κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του +18,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, οι συνολικές λιανικές πωλήσεις για το ίδιο διάστημα, εξαιρουμένων των οχημάτων, αυξήθηκαν κατά +3,4% σε ετήσια βάση, με τις διαδικτυακές πωλήσεις να αντιπροσωπεύουν το 14,6% των συνολικών πωλήσεων.
«Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις βρέθηκαν σε ιστορικά υψηλά φέτος, καθώς περισσότεροι άνθρωποι πραγματοποιούν τις αγορές τους για τις γιορτές μέσω διαδικτύου», δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος της Mastercard, Steve Sadove.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης