Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σομαλία: Στους 90 οι νεκροί από έκρηξη που φέρει την «υπογραφή» της Al Shabaah

Σομαλία: Στους 90 οι νεκροί από έκρηξη που φέρει την «υπογραφή» της Al Shabaah
Περισσότεροι από 90 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί στην πλειονότητά τους μαθητές
(Upd2) Τουλάχιστον 90 είναι οι νεκροί από την έκρηξη που έγινε σήμερα με όχημα που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά στο Μογκαντίσου, σύμφωνα με αναφορά διεθνούς οργανισμού που δραστηριοποιείται στην Σομαλία.
Προηγούμενα, είχε αναφερθεί ότι τουλάχιστον 61 έως 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη.
Σύμφωνα με το Reuters, την ισχυρή έκρηξη στο φυλάκιο Εξ-Κοντρόλ και τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων επιβεβαίωσε ο δήμαρχος του Μογκαντίσου ο οποίος δήλωσε πως περισσότεροι από 90 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, στην πλειονότητά τους μαθητές.
Οι αρχές έχουν δώσει εντολή στις νοσοκομειακές πηγές να μην αναφέρουν το παραμικρό στοιχείο για τον αριθμό των απωλειών, ενώ και η αστυνομία δεν έχει θελήσει να δώσει κάποιον απολογισμό.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αμέσως μετά την έκρηξη η αστυνομία άνοιξε πυρ, αποτρέποντας πολλούς πολίτες να προστρέξουν για βοήθεια στο σημείο της έκρηξης.
Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη, όμως συχνές είναι οι παρόμοιες επιθέσεις που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης  Al Shabaaj η οποία είναι παρακλάδι της Al Qaeda, η οποία επιδιώκει την ανατροπή της κυβέρνησης της χώρας που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης