Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προχωρά η ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μετά τη συμφωνία Putin - Zelensky

Προχωρά η ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μετά τη συμφωνία Putin - Zelensky
Η ανταλλαγή θα γίνει αύριο (29/12) κατά μήκος της μεθορίου των δύο πλευρών
Σε συμφωνία για την ανταλλαγή αιχμαλώτων ήρθαν οι ουκρανικές αρχές και οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές στην Ανατολική Ουκρανία.
Η ανταλλαγή δεκάδων αιχμαλώτων που αμφότεροι κρατούν πρόκειται να ξεκινήσει αύριο (29/12), σύμφωνα με την  αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία του Ντόνιετσκ.
«Το Κίεβο και το Ντομπάς εξηύραν μία συμφωνία για την ανταλλαγή, την προσεχή Κυριακή 29 Δεκεμβρίου των αιχμαλώτων», ανακοίνωσε η Daria Morozova, διαμεσολαβήτρια των αυτονομιστών. Από την πλευρά τους, οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοκρατία του Ντόνιετσκ.
Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο της ανακοίνωσης, οι δύο αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ θα λάβουν 87 αιχμαλώτους, ενώ θα παραδώσουν στην Ουκρανία 55 που κρατούν αυτές.
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως η ανταλλαγή θα γίνει αύριο κατά μήκος της μεθορίου των δύο πλευρών. Και σ’ αυτήν την είδηση, η Ουκρανία δεν θέλησε να σχολιάσει.
Η παρούσα ανταλλαγή είχε μπει σε σχεδιασμό μετά την συμφωνία που κατέληξαν στη διάρκεια συνάντησής τους, στις αρχές του μήνα στο Παρίσι, ο Ρώσος πρόεδρος Putin και ο Ουκρανός ομόλογός του Zelensky υπό την αιγίδα της Γαλλίας και της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης