Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδότηση 783.000 ευρώ για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γ. Ν. Κοργιαλένειο Μπενάκειο

Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδότηση 783.000 ευρώ για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γ. Ν. Κοργιαλένειο Μπενάκειο
Την περίοδο 2020-2023 θα αναδείξουμε την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο σε βασικό πυλώνα της υγείας όλων των πολιτών της Αττικής, τόνισε ο Γ. Πατούλης 
Την ένταξη προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», της πράξης «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Κοργιαλένειο Μπενάκειο ΕΕΣ», συνολικού προϋπολογισμού 783.000ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.
Η συγκεκριμένη πράξη χρηματοδότησης αποτελεί την τελευταία, από τις 22 συνολικά που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής, με προϋπολογισμό 13,5 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που θα εγκατασταθεί σε 25 νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής.
όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αν και δεν αποτελεί αρμοδιότητα κι ευθύνη της αυτοδιοίκησης , αλλά του Κεντρικού Κράτους και του Υπουργείου Υγείας η χρηματοδότηση της απόκτησης τεχνολογικού εξοπλισμού των δημοσίων νοσοκομείων, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής, με πόρους που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), για να στηρίξει έμπρακτα τη δευτεροβάθμια δημόσια υγεία και την εθνική προσπάθεια , για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στους πολίτες της Αττικής αλλά κι άλλων περιοχών της χώρας, που απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.
Σε κάθε όμως περίπτωση προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών και η υλοποίηση πολιτικών που αφορούν την πρόληψη, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την ενημέρωση των πολιτών για ζητήματα υγείας .
Οι άξονες της πολιτικής αυτής, που εντάσσονται στο σύνολο των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης, έχουν ήδη παρουσιαστεί το προηγούμενο διάστημα και  προς αυτή τη κατεύθυνση η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον , τόσο στο πλαίσιο του τρέχοντος όσο και του επόμενου ΕΣΠΑ.
Επισημαίνεται ότι ως το τέλος  του 2019 ολοκληρώνεται μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού και στήριξης των νοσοκομείων της Αττικής με συγχρηματοδοτούμενους πόρους από τον Άξονα Προτεραιότητας 10 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, στα παρακάτω νοσοκομεία: ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ, Γ.Ν. N. Ιωνίας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ» και του Γ.Ν.Πατησίων- ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ,  Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ "ΛΑΪΚΟ", ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ "Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ" , Γ.Ν.Ν.Θ.Α. "Η ΣΩΤΗΡΙΑ" , Γ.Ο.Ν.Κ. "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ", ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ", ΨΝΑ, ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "ΕΛΠΙΣ",  ΠΓΝ "ΑΤΤΙΚΟΝ" , ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΚΑΤ - ΑΠ.ΠΑΥΛΟΣ,  ΓΝΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ ,  ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ,  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ,  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΕΛΕΝΑ, ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΑΕΙΟ Ε.Ε.Σ., ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ, ΝΙΚΑΙΑΣ, ΚΥΘΗΡΩΝ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης