Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόσο διεφθαρμένος είναι ο κόσμος της εξουσίας; - Ο Soros στην Ουκρανία αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση

Πόσο διεφθαρμένος είναι ο κόσμος της εξουσίας; - Ο Soros στην Ουκρανία αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση
Μια ομάδα hackers οι CyberBerkut δημοσίευσαν επιστολές που φέρεται ότι έχει γράψει ο Soros, οι οποίες αποκαλύπτουν ότι το καθεστώς της Ουκρανίας είναι μαριονέτα που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.
Πόσο διεφθαρμένος είναι ο κόσμος της εξουσίας;
Ο George Soros ο Ούγγρος δισεκατομμυριούχος που ζει στις ΗΠΑ αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση διαφθοράς.
Σπάνια ο κόσμος αντιλαμβάνεται τον διεφθαρμένο κόσμο των δυτικών ολιγαρχών που χρησιμοποιούν πολυμήχανα μέσα εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος.
Πολλές φορές από διαρροές εγγράφων μπορούν να βγουν πολλά συμπεράσματα.
Μια ομάδα hackers οι CyberBerkut δημοσίευσαν επιστολές που φέρεται ότι έχει γράψει ο Soros, οι οποίες αποκαλύπτουν ότι το καθεστώς της Ουκρανίας είναι μαριονέτα που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.
Επίσης αποκαλύπτουν τις μηχανορραφίες του Soros με την αμερικανική κυβέρνηση και τους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα πρόγραμμα όπου, αν πετύχει, θα μπορούσε να κερδίσει δισεκατομμύρια στην λεηλασία περιουσιακών στοιχείων της Ουκρανίας.
Όλα, βέβαια, θα ήταν εις βάρος των Ουκρανών πολιτών και των φορολογουμένων της ΕΕ.
Αυτό που αποκαλύπτουν τα τρία έγγραφα είναι πως χειραγωγεί το καθεστώς της Ουκρανίας ο Soros.
Σε υπόμνημα, με ημερομηνία 15 Μαρτίου 2015 και με τίτλο «Εμπιστευτικό», ο Soros περιγράφει λεπτομερώς για το πώς πρέπει να κινηθεί το καθεστώς της Ουκρανίας.
Με τίτλο "Μια βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη συνολική στρατηγική για τη νέα Ουκρανία", στο σημείωμα του ο Soros ζητάει να ληφθούν μέτρα για την Ουκρανία χωρίς να παραβιάζεται η συμφωνία του Μινσκ.
Ο Soros σημειώνει με ειλικρίνεια ότι ο πρώην στρατηγός Clark, o πολωνός στρατηγός Skrzypczak και μερικοί ειδικοί υπό την αιγίδα του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου θα συμβουλεύσει τον Πρόεδρο Poroshenko πώς θα επιτρέψει στην Ουκρανίας να πολεμήσει κατά της Ρωσίας χωρίς να παραβιάζει τη συμφωνία του Μινσκ».

Ο Soros καλεί επίσης το ΝΑΤΟ να εξοπλίσει με ειδικά όπλα την Ουκρανία και να εκπαιδεύσει κρυφά ουκρανούς στρατιώτες στη Ρουμανία για να αποφύγει την άμεση παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Κατά μια σύμπτωση ο Wesley Clark είναι επίσης επιχειρηματικός συνεργάτης του Soros στην BNK Petroleum που δραστηριοποιείται στην Πολωνία.
Ο Clark, ήταν ο ψυχικά ασταθής ως στρατηγός του ΝΑΤΟ που ήταν επιφορτισμένος με τον βομβαρδισμό της Σερβίας το 1999.
Ήταν ο ίδιος ο οποίος διέταξε στρατιώτες του ΝΑΤΟ να πυροβολήσουν κατά ρώσων στρατιωτών στον Διεθνή Αερολιμένα της Πρίστινα.
Οι Ρώσοι βρίσκονταν εκεί ως μέρος μιας κοινής ειρηνευτικής επιχείρησης ΝΑΤΟ και Ρωσίας που υποτίθεται ότι έλεγχε το Κοσσυφοπέδιο.
Ο Βρετανός διοικητής,  στρατηγός Μάικ Τζάκσον, εναντιώθηκε στον Wesley Clark, απαντώντας:
«Δεν πρόκειται να ξεκινήσω τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για σένα».
Στο σημείωμα με ημερομηνία 25 Μάρτιου του 2015, ο Soros γράφει επίσης ότι «η πρώτη προτεραιότητα του Ουκρανού προέδρου πρέπει να είναι ο έλεγχος των χρηματοπιστωτικών αγορών» και διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο Poroshenko ότι θα είναι έτοιμος να βοηθήσει:
«Είμαι έτοιμος να καλέσω τον Jack Lew του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών για να προχωρήσει σε μια συμφωνία για το θέμα» ανέφερε.
Καλεί επίσης την ΕΕ να παράσχει στην Ουκρανία ετήσιο ποσό ενίσχυσης ύψους 11 δισ. ευρώ μέσω ειδικής διευκόλυνσης ενός προγράμματος δανεισμού της ΕΕ.
Ο Soros προτείνει να χρησιμοποιηθεί η κορυφαία πιστοληπτική ικανότητα της ΕΕ την ΑΑΑ για να παρέχει ασφάλιση κινδύνου σε επενδύσεις στην Ουκρανία.

Ποιον κίνδυνο θα ασφαλίσει η ΕΕ;

Ο Soros αναφέρει ότι είναι έτοιμος να επενδύσει μέχρι 1 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις της Ουκρανίας.
Αυτό είναι πιθανό να προσελκύσει το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας, κατά τον Soros η Ουκρανία πρέπει να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός επενδύσεων.
Οι επενδύσεις θα είναι αρχικά κερδοσκοπικές, αλλά θα δεσμευτώ να επανεπενδύσω τα κέρδη στην Ουκρανία ανέφερε ο Soros.
Αυτό θα μετριάσει τις υποψίες ότι υποστηρίζω πολιτικές που προσβλέπουν στο προσωπικό κέρδος»
Για όσους είναι εξοικειωμένοι με την ιστορία των Ιδρυμάτων Ανοιχτής Κοινωνίας του Soros στην Ανατολική Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, θα γνωρίζουν ότι τα υποτιθέμενα φιλανθρωπικά έργα «δημοκρατίας» στην Πολωνία, τη Ρωσία ή την Ουκρανία κατά τη δεκαετία του 1990, είχαν ένα στόχο μια "ελεύθερη αγορά" ταυτόχρονα και όχι σταδιακά.
Το παράδειγμα του Soros στη Λιβερία είναι διδακτικό για την κατανόηση της φαινομενικά απρόσκοπτης αλληλεπίδρασης μεταξύ του φιλόδοξου επιχειρηματία και του Ουμανιστή Soros.
Στη Δυτική Αφρική και ειδικά στην Λιβερία ο Soros στήριξε έναν πρώην υπάλληλο της Ανοιχτής Κοινωνίας τον Ellen Johnson Sirleaf, δίνοντας του διεθνή δημοσιότητα και μέσω της επιρροής του, τον βοήθησε να εξασφαλίσει το 2011 το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, αλλά και την εκλογή του ως προέδρου της Λιβερίας.
Μόλις ανέλαβε καθήκοντα, ο Πρόεδρος Sirleaf άνοιξε τις πόρτες στον Soros προτείνοντας του να επενδύσει στην εκμετάλλευση  χρυσού και βασικών μετάλλων της Λιβερίας μαζί με τον συνεργάτη του Nathaniel Rothschild.
Μία από τις πρώτες ενέργειές του ως Προέδρου της Λιβερίας ήταν επίσης να προσκαλέσει τη νέα Αφρικανική Διοίκηση την AFRICOM, στη Λιβερία, για να προστατεύσει τις επιχειρήσεις εξόρυξης George Soros και Rothschild στη Δυτική Αφρική παρά να υπερασπιστεί τη σταθερότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Ουκρανία παραμένει στόχος

Στο σημείωμα του ο Soros καθιστά σαφές ότι ενδιαφέρεται για το ουκρανικό κρατικό μονοπώλιο φυσικού αερίου και ενέργειας, Naftogaz.
Στο επίκεντρο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να είναι η αναδιοργάνωση της Naftogaz με ταυτόχρονη αντικατάσταση των κρυφών επιδοτήσεων.
Σε άλλη επιστολή που έγραψε ο Soros τον Δεκέμβριο του 2014 τόσο στον Πρόεδρο Poroshenko όσο και στον Πρωθυπουργό Yatsenyuk, ο Soros ζήτησε ανοιχτά να εφαρμοστεί Shock Therapy:
«Θέλω να σας απευθύνω έκκληση να ενωθούμε πίσω από τους μεταρρυθμιστές της κυβέρνησής σας και να στηρίξετε την ολόψυχη υποστήριξή μας σε μια ριζοσπαστική προσέγγιση τύπου" big bang Η διάσπαση της Naftogaz σε ξεχωριστές εταιρείες θα μπορούσε να επιτρέψει στον Soros να αναλάβει τον έλεγχο μιας εκ των θυγατρικών που θα προέκυπταν.
Είχε ήδη προτείνει την αμερικανική εταιρεία παροχής συμβουλών, McKinsey, να συμβουλεύει τη Naftogaz για την ιδιωτικοποίηση.
Το σύνολο των όσων αποκαλύπτονται στα τρία έγγραφα δείχνουν ότι ο Soros υποκινεί τα νήματα στις μαριονέτες της Ουκρανίας.
Το ίδρυμα Soros, το Διεθνές Αναγεννησιακό Ίδρυμα (IRF), βρίσκεται στην Ουκρανία από το 1989.
Το IRF έλαβε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε ΜΚΟ της Ουκρανίας δύο χρόνια πριν από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Ρωσία το 1991.
Ο Soros επίσης αναγνώρισε τη χρηματοδότηση των διαδηλώσεων της πλατείας Maidan 2013-2014 που έφεραν την τωρινή κυβέρνηση στην εξουσία.
Τα ιδρύματα του Soros επίσης συμμετείχαν ενεργά στην Πορτοκαλί Επανάσταση του 2004 που έφερε στην εξουσία τον διεφθαρμένο αλλά φιλοαμερικανό Βίκτορ Γιούσενκο με την Αμερικανίδα σύζυγό του που βρισκόταν στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το 2004, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το Ίδρυμα Διεθνούς Αναγέννησης του Soros, ο Michael McFaul έγραψε ένα OpEd για την Washington Post.
Ο McFaul, ειδικός στην οργάνωση των επαναστατικών κινημάτων, ο οποίος αργότερα έγινε Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, αποκάλυψε:
Μήπως οι Αμερικανοί μπήκαν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας;
Ναί.

Ο Soros διαμορφώνει τη Νέα Ουκρανία

Τα κείμενα που αποκάλυψαν οι CyberBerkut μαρτυρούν ότι τα χρήματα του IRF του Soros είναι πίσω από τη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Μεταρρυθμίσεων, με προεδρικό διάταγμα από τον Poroshenko, που επιτρέπει στον πρόεδρο της Ουκρανίας να νομοθετεί.
«Το Εθνικό Συμβούλιο Μεταρρυθμίσεων (NRC) συγκεντρώνει την υποστήριξη του Προέδρου, το υπουργικό συμβούλιο, τις επιτροπές του και την κοινωνία των πολιτών.
Το Διεθνές Ίδρυμα Αναγέννησης, το οποίο είναι το ουκρανικό υποκατάστημα των Ιδρυμάτων του Soros, ήταν ο μόνος οικονομικός υποστηρικτής του NRC μέχρι τώρα…»
Το NRC του Soros είναι το όχημα που επιτρέπει στον Πρόεδρο να υπερκεράσει το κοινοβούλιο για να προωθήσει τις «μεταρρυθμίσεις», με δηλωμένη πρώτη προτεραιότητα την ιδιωτικοποίηση της Naftogaz και τη δραστική αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου στην ουκρανική βιομηχανία και τα νοικοκυριά.
Η Ουκρανία είναι μια χρεοκοπημένη χώρα και δύσκολα μπορεί να αντέξει τέτοιες αυξήσεις.
Στην επιστολή του προς τον Poroshenko, ο Soros υπονοεί ότι διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην επιλογή τριών βασικών μη Ουκρανών υπουργών - Ναταλία Ζαρέσκο, πρώην υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, Aivras Abromavicius της Λιθουανίας ως υπουργός Οικονομίας και υπουργός Υγείας της Γεωργίας.
Ο Soros, στην επιστολή του τον Δεκέμβριο του 2014, αναφερόμενος στην πρότασή του για ιδιωτικοποίηση της «μεγάλης τράπεζας» της Naftogaz τόνιζε είστε τυχεροί που έχετε διορίσει τρεις νέους υπουργούς στην Ουκρανίας που δεσμεύονται σε αυτή την προσέγγιση.
Δημιουργώντας αυτή την προσωρινή ψευδαίσθηση μεταρρύθμισης, σε έγγραφο του τον Μάρτιο του 2015 ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προβεί σε σημαντικές κινήσεις προκειμένου να αλλάξει η ευρέως διαδεδομένη εικόνα της Ουκρανίας ως τελείως διεφθαρμένη χώρα ώστε η ΕΕ να καταβάλει το επενδυτικό κεφάλαιο ύψους 11 δισ. ευρώ.
Ενώ υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό να φανεί ότι η Ουκρανία δεν είναι διεφθαρμένη, ο Soros αποκαλύπτει ότι δεν ανησυχεί όταν προωθείται η ατζέντα του από τις παλαιές αντιλήψεις (βλέπε διαφθορά στην Ουκρανία).
Ο Soros χρησιμοποιεί επίσης το νέο think tank του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις Εξωτερικές Σχέσεις για να ασκήσει πίεση στη στρατηγική του για την Ουκρανία με τα μέλη του Συμβουλίου όπως ο Alexander Graf Lambsdorff ή ο Joschka Fischer ή ο Karl-Theodor zu Guttenberg.
Ο Soros είναι τώρα 84 ετών, γεννήθηκε στην Ουγγαρία από εβραίους, κάποτε καυχιόταν σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι είχε πλαστά χαρτιά, βοηθώντας την κυβέρνηση Horthy να αποκτήσει την περιουσία άλλων Εβραίων της Ουγγαρίας που μεταφέρθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα.
Εάν δεν ήμουν εγώ θα ήταν κάποιος άλλος είχε πει τότε ο Soros.
Αυτή η φράση αναδεικνύει την ηθική πίσω από τις δραστηριότητες του Soros στην Ουκρανία σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης