Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ιταλική κυβέρνηση ανακαλεί τη σύμβαση εκμετάλλευσης των δρόμων από την «Autostrade per l'Italia»

Η ιταλική κυβέρνηση ανακαλεί τη σύμβαση εκμετάλλευσης των δρόμων από την «Autostrade per l'Italia»
H κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της αναθεώρησης της διαδικασίας ανάκλησης της σύμβασης
Η Ιταλία αναμένεται να λάβει σύντομα απόφαση για την ανάκληση των συμβάσεων παραχώρησης δρόμων, μια κίνηση που πιθανώς θα προκαλέσει περαιτέρω εντάσεις με την Autostrade per l'Italia, την εταιρεία που εκμεταλλεύεται περισσότερο από το 50% των δρόμων με διόδια που διαθέτει η χώρα.
Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte δήλωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της αναθεώρησης της διαδικασίας ανάκλησης της σύμβασης για τη γέφυρα η κατάρρευση της οποίας προκάλεσε τον θάνατο 43 ανθρώπων το 2018.   
Ένα νέο διάταγμα αποσκοπεί στο να διευκολύνει την κυβέρνηση για να μην καταβάλει δισεκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση στην Autostrade, ακόμα και αν η εταιρεία τη ζητήσει και να τερματίσει την παραχώρηση εκμετάλλευσης των δρόμων, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Τα θύματα της γέφυρας Morandi απαιτούν δικαιοσύνη και οι εκθέσεις που βεβαιώνουν την ανεπαρκή συντήρηση δεν μας αφήνουν αδιάφορους», δήλωσε ο Conte το Σάββατο (28/12) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη.
«Δεν θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες σε οποιονδήποτε ιδιώτη, θέλουμε να προστατεύσουμε το κοινό», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Δεδομένου ότι η γέφυρα κατέρρευσε πριν από 16 μήνες κοντά στη Γένοβα σε αυτοκινητόδρομο που εκμεταλλευόταν η Autostrade, που ανήκει στην οικογένεια Benetton, οι ιδιοκτήτες προσπαθούσαν να ξεπεράσουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αναθεωρήσουν τις συμβάσεις προς την εταιρεία που κατέγραφε υψηλή κερδοφορία.
Η κατάρρευση της γέφυρας σκότωσε 43 άτομα, και επέφερε σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνηση του Conte και των εταιρειών που διαχειρίζονται τις εθνικές οδούς.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης