Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Οι κυρώσεις και οι πιέσεις σε βάρος μας θα τελειώσουν σύντομα - Οι εχθροί μας επιθυμούν διαπραγματεύσεις

Rouhani (Ιράν): Οι κυρώσεις και οι πιέσεις σε βάρος μας θα τελειώσουν σύντομα - Οι εχθροί μας επιθυμούν διαπραγματεύσεις
Ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι οι πιέσεις δεν έφεραν τα αποτελέσματα που επιθυμούσαν οι «εχθροί» της χώρας
Τη θέση ότι οι κυρώσεις και οι πιέσεις σε βάρος του Ιράν θα ολοκληρωθούν σύντομα, διατύπωσε σήμερα (30/12) ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, καθώς η πίεση σε βάρος της Τεχεράνης δεν έφερε τα αποτελέσματα που επιθυμούσαν οι «εχθροί» της χώρας.
Ειδικότερα, ο Ιρανός πρόεδρος ανέφερε ότι «θα πω ειλικρινά ότι η εποχή των κυρώσεων και της πίεσης σε βάρος του Ιρανικού λαού θα τελειώσει επειδή οι εχθροί μας συνειδητοποίησαν ότι δε μπορούν να μας αναγκάσουν να παραδωθούμε με την εκστρατεία της "μέγιστης πίεσης"».
«Ο μόνος στόχος ήταν να μας αναγκάσουν να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπου δε θα είχαμε άλλη επιλογή από το να δεχθούμε όλους τους όρους τους», επεσήμανε ο κ. Rouhani, καθιστώντας σαφές ότι «αυτό είναι αδύνατο για το Ισλαμικό Ιράν μας».
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ιράν δήλωσε ότι οι εχθροί της χώρας «έχουν ξεκινήσει να αναζητούν διαπραγματεύσεις με το Ιράν, μετά τον περιορισμό των δεσμεύσεών μας απέναντι στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδριο Δράσης», στον απόηχο της απόφασης των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συμφωνία το 2018.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Abbas Mousavi, δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποίησε ο αμερικανικός στρατός στο Ιράκ και τη Συρία δείχνουν ότι οι ΗΠΑ «στηρίζουν την τρομοκρατία», καθώς και ότι η Ουάσιγκτον «θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης