Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σομαλία: Καταγγέλει ξένη χώρα για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Μογκαντίσου

Σομαλία: Καταγγέλει ξένη χώρα για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Μογκαντίσου
Οι σομαλικές αρχές δεν κατονόμασαν τη χώρα που κατηγορούν ότι σχεδίασε την επίθεση, ούτε τη χώρα, της οποίας οι μυστικές υπηρεσίες θα συνδράμουν στις έρευνες
Η σομαλική κρατική υπηρεσία πληροφοριών κατήγγειλε ότι μια ξένη χώρα βοήθησε στο σχεδιασμό της βομβιστικής επίθεσης στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 90 άνθρωποι το Σάββατο, προσθέτοντας ότι θα διεξάγει τις έρευνες για την επίθεση με την αρωγή μιας ξένης υπηρεσίας πληροφοριών.
Οι αρχές δεν κατονόμασαν τη χώρα που κατηγορούν ότι σχεδίασε την επίθεση, ούτε τη χώρα, της οποίας οι μυστικές υπηρεσίες θα συνδράμουν στις έρευνες.
Η βομβιστική επίθεση ήταν η πλέον θανατηφόρα τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια σε μια χώρα που έχει σπαράζεται από σχεδόν τρεις δεκαετίες ισλαμικής βίας και από εχθροπραξίες μεταξύ φατριών.
«Μια ξένη χώρα σχεδίασε τη σφαγή Σομαλών στο Μογκαντίσου στις 28 Δεκεμβρίου 2019», ανέφερε σήμερα με ανάρτηση στο twitter η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφαλείας, αναγγέλοντας ότι θα χρησιμοποιήσει στις έρευνές της την βοήθεια ξένης υπηρεσίας πληροφοριών.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση σε πολυσύχναστη συνοικία της πρωτεύουσας.
Ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης, Omar Muhammad κατηγόρησε ως υπεύθυνη την τζιχαντιστική οργάνωση Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης