Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Εκτεταμένες καταστροφές από τεράστια πύρινα μέτωπα – Φόβοι για ακόμα 3 νεκρούς

Αυστραλία: Εκτεταμένες καταστροφές από τεράστια πύρινα μέτωπα – Φόβοι για ακόμα 3 νεκρούς
Στάχτη έχουν γίνει 40 εκατομμύρια στρέμματα
Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν τα τεράστια πύρινα μέτωπα στην Αυστραλία, όπου έχουν ήδη γίνει στάχτη τουλάχιστον 40 εκατομμύρια στρέμματα.
Την ίδια στιγμή εκφράζονται φόβοι ότι τρεις άνθρωποι που παγιδεύτηκαν στις πυρκαγιές οι οποίες εξακολουθούν να μαίνονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αυστραλίας είναι νεκροί.
Ο Shane Fitzsimmons επικεφαλής των πυροσβεστών της Νέας Νότιας Ουαλία, δήλωσε ότι υπάρχουν - ακόμη προκαταρκτικές - αναφορές για τρεις ανθρώπους που πιθανόν είναι νεκροί.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν είναι ασφαλές οι αστυνομικοί να μεταβούν στο σημείο όπου εκτιμάται πως βρίσκονται τα θύματα, λόγω της κατάστασης στα μέτωπα των πυρκαγιών.
«Έχουμε τρεις αγνοούμενους, που πιθανόν είναι νεκροί, εξαιτίας της φωτιάς στη νότια ακτή» υποστήριξε ο επικεφαλής των πυροσβεστών, τονίζοντας παράλληλα πως δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον δήμο Κομπάργκο και ένας στον Μπιλόουρα.
Άλλοι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται στην Πολιτεία Βικτόρια, όπου συνεχίζουν να μαίνονται ανεξέλεγκτες πυρκαγιές.
Οι αρχές δεν έχουν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Μέχρι στιγμής, ο απολογισμός των θυμάτων της τρέχουσας περιόδου των πυρκαγιών στην Αυστραλία ανέρχεται επίσημα σε εννέα, συμπεριλαμβανομένου εθελοντή πυροσβέστη που σκοτώθηκε όταν το φορτηγό στο οποίο επέβαινε ανατράπηκε λόγω των ισχυρών ανέμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης