Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hogan (Κομισιόν): Δεν πρόκειται να τηρήσει την προθεσμία που έχει ορίσει ο Johnson για το Brexit

Hogan (Κομισιόν): Δεν πρόκειται να τηρήσει την προθεσμία που έχει ορίσει ο Johnson για το Brexit
Στα τέλη του 2020 λήγει η προθεσμία της μεταβατικής περιόδου για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ
Τη θέση ότι ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson δεν πρόκειται να τηρήσει την προθεσμία που έχει ο ίδιος ορίσει σχετικά με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ διατύπωσε ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Phil Hogan.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Irish Times ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρεται στην προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου του 2020, όταν και λήγει η προθεσμία της μεταβατικής περιόδου κατά την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο, αν και θα έχει αποχωρήσει τυπικά από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου του 2020, θα ακολουθεί τους κανόνες της ΕΕ.
Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ θα πρέπει να έχουν συμφωνήσει στη νέα εμπορική συμφωνία.
Ο Johnson έχει δεσμευθεί πως θα τηρήσει απαρέγκλιτα αυτό το χρονοδιάγραμμα, είτε η κυβέρνησή του έχει κλείσει συμφωνία με τις Βρυξέλλες για το εμπόριο, είτε όχι.
Για τον Hogan πάντως η δέσμευση αυτή, ότι δηλαδή η απαραίτητη νομοθεσία θα εγκριθεί μέσα σε αυτό το συγκεκριμένο χρόνο, είναι «πολύ παράξενη».
Όπως είπε ο Hogan, εάν το σενάριο του Brexit χωρίς συμφωνία γίνει πραγματικότητα, αυτό «θα ρίξει αλάτι στις πληγές» και θα εγείρει τον κίνδυνο «να διχαστούν οικογένειες, κοινότητες και περιοχές» στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Μεγάλο μέρος του διαλόγου στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει βασιστεί στην εσφαλμένη υπόθεση ότι είναι εφικτό να γίνει ένα καθαρό Brexit και ταυτόχρονα να διατηρηθούν όλα τα οφέλη της ιδιότητας της χώρας-μέλους της ΕΕ.
Τώρα που το πολιτικό αδιέξοδο στο Ουέστμινστερ ήρθη, η επόμενη φάση του Brexit είναι ανάγκη να βασιστεί στον ρεαλισμό και στα γεγονότα, νέτα-σκέτα.
Ρητορικά σχήματα του τύπου “η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος” απλά δεν έχουν καμία θέση στη διαδικασία.
Αμφότερες οι πλευρές καλούνται να προχωρήσουν με ηρεμία και με λογική συνέπεια» υποστήριξε ο Hogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης