Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο πλανήτης υποδέχεται το 2020 εν μέσω πυρκαγιών και κοινωνικής αναταραχής

Reuters: Ο πλανήτης υποδέχεται το 2020 εν μέσω πυρκαγιών και κοινωνικής αναταραχής
Οι Νεοζηλανδοί ήταν από τους πρώτους που υποδέχθηκαν το νέο έτος, με τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν το νυχτερινό ουρανό πάνω από το Ώκλαντ
Εκατομμύρια άνθρωποι άρχισαν να υποδέχονται το 2020 με πυροτεχνήματα, χορό και σαμπάνια την Τετάρτη, αλλά οι εορτασμοί στην Αυστραλία επισκιάστηκαν από τις θανατηφόρες πυρκαγιές, και οι διαδηλώσεις επηρέασαν την εορταστική διάθεση στο Χονγκ Κονγκ και την Ινδία, όπως τονίζει το Reuters.
Οι Νεοζηλανδοί ήταν από τους πρώτους που υποδέχθηκαν το νέο έτος, με τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν το νυχτερινό ουρανό πάνω από το Ώκλαντ.
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε σήμερα στο λιμάνι του Σίδνεϊ για να παρακολουθήσει την διάσημη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα παρότι ο καπνός από τις φονικές δασικές πυρκαγιές στις γειτονικές παραθαλάσσιες πόλεις έχει κοκκινίσει τον ουρανό.
Το προγραμματισμένο θέαμα διεξάγεται κανονικά παρά τις εκκλήσεις από μερίδα πολιτών να ματαιωθεί η εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα σε ένδειξη αλληλεγύης προς τις πυρόπληκτες περιοχές στη Νέα Νότια Ουαλία, της οποίας το Σίδνεϊ είναι πρωτεύουσα.
Σε άλλες περιοχές της Αυστραλίας χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στην ανατολική ακτή της χώρας εξαιτίας των πυρκαγιών καθώς η κυβέρνηση έχει θέσει σε ετοιμότητα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και στρατιωτικά ελικόπτερα για να βοηθήσει στη διαδικασία κατάσβεσης και εκκένωσης.
"Απόψε αναμένουμε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στο λιμάνι και ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν τους εορτασμούς για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σίδνεϊ, που είναι η μεγαλύτερη δημόσια εκδήλωση της Αυστραλίας", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Πόλης του Σίδνεϊ Κλόβερ Μουρ.
Απαντώντας στα αιτήματα να ματαιωθεί η εκδήλωση και η χρηματοδότηση αντ΄αυτής να δοθεί στις πυρόπληκτες περιοχές, ο Μουρ είπε ότι ο σχεδιασμός για την εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα ξεκίνησε πριν από 15 μήνες και το μεγαλύτερο τμήμα του προϋπολογισμού είχε ήδη διατεθεί. Επίσης η εκδήλωση ήταν μια ενίσχυση της οικονομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Ο Μουρ πρόσθεσε ότι οι πολίτες που παρακολουθούν τα πυροτεχνήματα στο λιμάνι θα βλέπουν να προβάλλεται ένας σύνδεσμος για δωρεές στους πυλώνες της Γέφυρας του Λιμανιού του Σίδνεϊ σε όλη η διάρκεια της νύχτας.

Διαδηλώσεις σε  Χονγκ Κονγκ και Ινδία

Στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο συγκλονίζεται εδώ και μήνες από βίαιες διαδηλώσεις, οι διαδηλωτές κλήθηκαν να φορέσουν μάσκες σε μια διαδήλωση με τίτλο «Μην ξεχάσετε το 2019 - Επιμείνετε το 2020» την Τρίτη το βράδυ.
Οι αρχές έχουν αναπτύξει 6.000 αστυνομικούς και η πρωθυπουργός Carrie Lam απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και συμφιλίωση σε μήνυμά της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Την ίδια ώρα, στην Ινδία συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες εδώ και πολλές εβδομάδες, κατά της νομοθεσίας που εισήγαγε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Narendra Modi, η οποία ανοίγει τον δρόμο ώστε οι μη μουσουλμανικές μειονότητες σε γειτονικές χώρες, όπως το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, να αποκτήσουν ινδική υπηκοότητα.
Οι διαδηλωτές έχουν προγραμματίσει διαδηλώσεις την Τρίτη στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης