Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε ιστορικά υψηλά σκαρφάλωσε η απασχόληση για το σύνολο του 2019 - Αύξηση +0,9% σε ετήσια βάση

Γερμανία: Σε ιστορικά υψηλά σκαρφάλωσε η απασχόληση για το σύνολο του 2019 - Αύξηση +0,9% σε ετήσια βάση
Ο κλάδος υπηρεσιών κατέγραψε τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο στον συνολικό αριθμό απασχολούμενων
Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα σκαρφάλωσε η απασχόληση στη Γερμανία για το σύνολο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/1) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, εν μέσω σημαντικής ανόδου στον κλάδο υπηρεσιών.
Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός απασχολούμενων αυξήθηκε 402 χιλ. άτομα σε σύγκριση με το 2018, στα 45,3 εκατ. άτομα συνολικά, παρά την ασθενέσθερη ανάπτυξη της οικονομίας.
Η ετήσια άνοδος των απασχολούμενων διαμορφώθηκε στο +0,9% έναντι αύξηση +1,2% το 2018, ενώ για το 2020 η κυβέρνηση της Γερμανίας αναμένεται περαιτέρω αύξηση των απασχολούμενων, στα 45,4 εκατ. άτομα.
«Η συνεχής ανάπτυξη στα επίπεδα απασχόλησης που βλέπουμε τα προηγούμενα 14 χρόνια συνεχίζεται, αν και με περιορισμένη δυναμική», ανέφερε η Destatis μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Ο κλάδος υπηρεσιών κατέγραψε τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο στον συνολικό αριθμό απασχολούμενων, και συγκεκριμένα κατά 319 χιλ. άτομα, ενώ η αύξηση της απασχόλησης για τον κλάδο μεταποίησης διαμορφώθηκε στα 59 χιλ. άτομα.
Όσον αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο, ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 36 χιλ. άτομα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Τα παραπάνω στοιχεία, σε συνδυασμό με τις καταναλωτικές δαπάνες της Γερμανίας, αναμένεται να αντισταθμίσουν το νέο έτος τα προβλήματα που έχουν προκύψει σχετικά με το εμπόριο και τον μεταποιητικό κλάδο.
Η αύξηση της απασχόλησης στη βιομηχανία οχημάτων αναμένται να καταγράψει επιβράδυνση το 2020, καθώς οι εταιρείες παραμένουν αντιμέτωπες με την ασθενέσθερη ζήτηση από το εξωτερικό και τις εμπορικές διαμάχες των μεγαλύτερων οικονομικών παγκοσμίως.
Σημειώνεται ότι στις 15 Ιανουαρίου η Destatis θα δημοσιεύσει τα προκαταρκτικά στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας που αφορά το σύνολο του 2019, με τους αναλυτές να προβλέπουμε επιβράδυνση σε ετήσια βάση, και συγκεκριμένα στο 0,5% έναντι 1,5% το 2018.
Για το 2020, η κυβέρνηση προβλέψει ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 1%, επικαλούμενη μεγαλύτερο αριθμό εργάσιμων ημερών σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης