Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ο εκπρόσωπος των Εργατικών για το Brexit Keir Starmer ηγείται της κούρσας διαδοχής των Εργατικών

Βρετανία: Ο εκπρόσωπος των Εργατικών για το Brexit Keir Starmer ηγείται της κούρσας διαδοχής των Εργατικών
H υποστήριξη προς τον Starmer ανέρχεται σε 61% σε μια εκλογική αναμέτρηση με αντίπαλο την Rebecca Long Bailey, της οποίας η υποστήριξη ανέρχεται στο 39%, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα
Ο Keir Starmer, ο εκπρόσωπος του βρετανικού αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος για το Brexit, έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα στην κούρσα για τη διαδοχή του Jeremy Corbyn στην ηγεσία του κόμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών του.
Το κόμμα αναμένεται να εκλέξει νέο ηγέτη τον Μάρτιο, αφού ο βετεράνος σοσιαλιστής Corbyn δήλωσε πως θα παραιτηθεί μετά τη βαριά εκλογική ήττα του κόμματός του τον Δεκέμβριο από τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Boris Johnson.
Ο Starmer δεν έχει κάνει ακόμη γνωστό αν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία, όμως αναμένεται να το ανακοινώσει μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.
Δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov μεταξύ των μελών του κόμματος, που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Guardian, έδειξε πως η υποστήριξη προς τον Starmer ανέρχεται σε 61% σε μια εκλογική αναμέτρηση με αντίπαλο την Rebecca Long Bailey, την εκπρόσωπο του κόμματος για τις επιχειρήσεις, η οποία έχει ισχυρούς δεσμούς με τα συνδικάτα και την αριστερά του κόμματος που υποστήριξε τον Corbyn.
Η υποστήριξη προς την Long Bailey ήταν 39%, όταν οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ των δύο.
Ο Starmer ήταν η πρώτη επιλογή σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ωστόσο η υποστήριξη προς το πρόσωπό του είναι χαμηλότερη μεταξύ των μελών του κόμματος που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντίθετα απ' ό,τι μεταξύ αυτών που θέλουν την παραμονή.
Ο 57χρονος Starmer, ο οποίος εκπροσωπεί μια περιφέρεια του βόρειου Λονδίνου, είχε πιέσει το κόμμα να υποστηρίξει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την ΕΕ.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1.059 μελών του Εργατικού Κόμματος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης