Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H Noble Energy ανακοίνωσε την εξόρυξη φυσικού αερίου από τον Leviathan στο Ισραήλ

tags :
H Noble Energy ανακοίνωσε την εξόρυξη φυσικού αερίου από τον Leviathan στο Ισραήλ
Το φυσικό αέριο από το κοίτασμα Leviathan θα βοηθήσει το Ισραήλ να μειώσει τη χρήση άνθρακα στην παραγωγή ενέργειας και θα καταστήσει την χώρα εξαγωγέα φυσικού αερίου
H Noble Energy ανακοίνωσε την εξόρυξη φυσικού αερίου από το κοίτασμα Leviathan στο Ισραήλ.
Η ετήσια παραγωγική ικανότητα του κοιτάσματος Leviathan εκτιμάται ότι είναι 1,2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως
Η αμερικανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Noble Energy ανακοίνωσε την εξόρυξη φυσικού αερίου από το πεδίο Leviathan που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ.
Η Noble Energy, κατέχει μερίδιο 39,66% στο κοίτασμα.
Οι θυγατρικές της Delek Group, Delek Drilling και Avner Oil Exploration κατέχουν μερίδιο 22,67% το καθένα, ενώ η Ratio Oil Exploration κατέχει μερίδιο 15% στο πεδίο.
Ανακαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2010, και βρίσκεται περίπου 130 χλμ. δυτικά της Χάιφα του Ισραήλ.
Οι εταίροι του έργου είχαν λάβει την τελική επενδυτική απόφαση για την ανάπτυξη του τομέα τον Φεβρουάριο του 2017, με εκτιμώμενη επένδυση ύψους 3,6 δισ. δολ. για την πρώτη φάση.
Η ετήσια παραγωγική ικανότητα εκτιμάται ότι είναι 1,2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως.
Σύμφωνα με τον Noble, η πρώτη φάση ανάπτυξης αποτελείται από τέσσερα φρέατα παραγωγής που παράγουν μέσω δύο δεξαμενών 18 ιντσών και 117,5 χιλιομέτρων σε μια πλατφόρμα επεξεργασίας.
Το κοίτασμα Leviathan εκτιμάται ότι διαθέτει ανακτήσιμους πόρους 22 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών (Tcf) φυσικού αερίου από 35 Tcf πόρους.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Noble Energy David Stover δήλωσε: "Αυτή είναι μια ιστορική μέρα για την Noble Energy.
 Η ασφαλής και επιτυχημένη εκτέλεση της αρχικής φάσης της ανάπτυξης του  Leviathan είναι παγκόσμιας κλάσης, συνεχίζοντας την εξαιρετική ιστορία της μεγάλης παράδοσης των έργων.
Το πρώτο αέριο ήδη έχει εξορυχτεί σε λιγότερο από τρία χρόνια από την κύρωση των έργων και οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ήταν 150 εκατομμύρια δολάρια.
Το φυσικό αέριο από το κοίτασμα Leviathan θα βοηθήσει το Ισραήλ να μειώσει τη χρήση άνθρακα στην παραγωγή ενέργειας.
Θα καταστήσει το Ισραήλ χώρα εξαγωγής φυσικού αερίου για πρώτη φορά με συμφωνίες εκτός από την Αίγυπτο και την Ιορδανία.
Τον Ιούλιο του 2019, οι εταίροι στο Leviathan συνήψαν συμφωνίες με την Golar LNG και την Exmar για να διεξαγάγουν μελέτες  μετωπικού σχεδιασμού (FEED) για μια προτεινόμενη εγκατάσταση πλωτού υγροποιημένου φυσικού αερίου (FLNG) για το κοίτασμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης