Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Θα εκδικηθούμε τις ΗΠΑ για τη φρικτή δολοφονία - Ali Khamenei: Μάρτυρας ο Soleimani

Rouhani (Ιράν): Θα εκδικηθούμε τις ΗΠΑ για τη φρικτή δολοφονία - Ali Khamenei: Μάρτυρας ο Soleimani
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Ali Khamenei, ορκίστηκε σήμερα ότι η χώρα θα «εκδικηθεί» τον θάνατο του ιρανού υποστρατήγου
Το Ιράν και τα «ελεύθερα έθνη της περιοχής» θα πάρουν εκδίκηση από τις ΗΠΑ για τον θάνατο του ιρανού υποστρατήγου Soleimani, ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας Hassan Rouhani.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μεγάλο έθνος του Ιράν και άλλα ελεύθερα έθνη της περιοχής θα πάρουν την εκδίκησή τους από την εγκληματική Αμερική για αυτή τη φρικτή δολοφονία», ανέφερε ο Rouhani σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησής του.

Ali Khamenei: Μάρτυρας ο Soleimani

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Ali Khamenei, ορκίστηκε σήμερα ότι η χώρα θα «εκδικηθεί» τον θάνατο του ιρανού υποστρατήγου Qassem Soleimani,ενώ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στην Ισλαμική Δημοκρατία.
Το γεγονός ότι ο Soleimani, «έγινε μάρτυρας» είναι «η επιβράβευση για τον ακούραστο αγώνα του όλα αυτά τα χρόνια (...)
Αν το θέλει ο Θεός, το έργο και ο δρόμος του δεν θα σταματήσουν εδώ, και τους εγκληματίες που έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα του και με αυτό των άλλων μαρτύρων τους περιμένει αδυσώπητη εκδίκηση», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter στη γλώσσα φαρσί.
«Όλοι οι εχθροί ας γνωρίζουν ότι ο ιερός πόλεμος της αντίστασης θα συνεχιστεί με διπλάσια ένταση, και τους μαχητές στον ιερό πόλεμο τους περιμένει η οριστική νίκη», ανέφερε εξάλλου ο Κhamenei σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από την ιρανική κρατική τηλεόραση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης