Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή για την πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία - Στους 18 οι νεκροί, 28 αγνοούμενοι - Τεράστια οικολογική καταστροφή

Οργή για την πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία - Στους 18 οι νεκροί, 28 αγνοούμενοι - Τεράστια οικολογική καταστροφή
Από τον Σεπτέμβριο που ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές, έχουν χάσει τη ζωή τους 18 άνθρωποι, ενώ 28 αγνοούνται, ενώ πάνω από 1000 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς
Εκατοντάδες πύρινα μέτωπα μαίνονται στην Αυστραλία, η οποία βιώνει μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία της, με την οργή των κατοίκων κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να φουντώνει.
Από τον Σεπτέμβριο που ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές, έχουν χάσει τη ζωή τους 18 άνθρωποι, ενώ 28 αγνοούνται, ενώ πάνω από 1000 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή, καθώς εκτιμάται ότι έχουν καεί  χιλιάδες ζώα και εκατομμύρια στρέμματα.
Οι εκκενώσεις περιοχών από το ναυτικό συνεχίονται, ενώ οι αρχές προειδοποιούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί το Σαββατοκύριακο, καθώς αναμένεται νέο κύμα καύσωνα και ισχυροί άνεμοι.
Οι αρχές έχουν διατάξει την αναγκαστική εκκένωση εντός 48ωρου των περιοχών όπου μαίνονται ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές, ενώ η Νέα Νότια Ουαλία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Ο στρατός, το πολεμικό ναυτικό και η αεροπορία επιχειρούν από κοινού με τις ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές.
Αεροσκάφη της ADF κάνουν ρίψεις νερού και αναλαμβάνουν εκκενώσεις και στρατιωτικοί στο έδαφος συνεργάζονται με τους πυροσβέστες που είναι πλέον εξουθενωμένοι.
Στο στόχαστρο έχει βρεθεί ο πρωθυπουργός Scott Morrison, εξαιτίας της κωλυσιεργίας που επέδειξε αρχικά η κυβέρνησή του, αλλά και για το γεγονός ότι ο ίδιος έκανε διακοπές στη Χαβάη όταν οι πυρκαγιές ήταν εκτός ελέγχου.
Κάτοικοι στην πόλη Κομπάργκο του επιτέθηκαν φραστικά, φωνάζοντας ότι είναι ανεπιθύμητος.
«Η προτεραιότητα σήμερα είναι η καταπολέμηση των πυρκαγιών και η επιχείρηση εκκένωσης, το να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι άνθρωποι. Υπάρχουν τμήματα τόσο στη Βικτόρια όσο και στη Νέα Νότια Ουαλία που έχουν καταστραφεί πλήρως και δεν υπάρχουν ηλεκτροδότηση και τηλεπικοινωνίες» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
«Ο καλύτερος τρόπος για να ανταποκριθούμε είναι ο τρόπος με τον οποίον πάντα ανταποκρίνονταν οι Αυστραλοί σε τέτοια γεγονότα και αυτός είναι να εμπιστευτούμε εκείνους που μάχονται για την κατάσβεση αυτών των πυρκαγιών», τόνισε.

Image

Image

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης