Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν κάθε ελπίδα για έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν

Ρωσία: Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν κάθε ελπίδα για έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσίας, Konstantin Kosachev, τόνισε ότι η Τεχεράνη μπορεί πλέον να προχωρήσει στη δημιουργία πυρηνικών όπλων
Τη θέση ότι οι ΗΠΑ κατέστρεψαν κάθε ελπίδα για έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, διατύπωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, Konstantin Kosachev, ο οποίος χαρακτήρισε τη σχετική εξέλιξη ως «το χειρότερο δυνατό σενάριο».
Ειδικότερα, ο κ. Kosachev δήλωσε ότι η επίθεση της Ουάσιγκτον «είναι ιδιαίτερα άσχημη είδηση και αποτελεί προάγγελο νέων συγκρούσεων μεταξύ των Αμερικανών και των Σιιτών στο Ιράκ», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «θα χαρώ εάν αποδειχθώ λάθος, επειδή οι πόλεμοι είναι εύκολο να ξεκινήσουν αλλά είναι δύσκολο να τελειώσουν».
Παράλληλα, ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι μέσω αυτής της ενέργειας οι ΗΠΑ «κατέστρεψαν κάθε ελπίδα για έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και η Τεχεράνη μπορεί πλέον να προχωρήσει στη δημιουργία πυρηνικών όπλων ακόμα και εάν δεν σχεδίαζε προηγουμένως να το πράξει».
Νωρίτερα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ο θάνατος του Ιρανού υποστράτηγου Qassem Soleimani από την επίθεση των ΗΠΑ «αποτελεί ένα θρασύ βήμα το οποίο θα οδηγήσει σε κλιμάκωση των εντάσεων σε ολόκληρη την περιοχή».
«Ο Soleimani ήταν αφοσιωμένος στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων του Ιράν», επεσήμανε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης