Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Ο Morrison ακύρωσε τις επισκέψεις του σε Ινδία και Ιαπωνία εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται

Αυστραλία: Ο Morrison ακύρωσε τις επισκέψεις του σε Ινδία και Ιαπωνία εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται
Οι Αυστραλοί πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Scott Morrison, ακύρωσε τις επίσημες επισκέψεις του σε Ινδία και Ιαπωνία, που ήταν προγραμματισμένες για το δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου, εξαιτίας των πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται στη χώρα του, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο Μorrison αποκάλυψε το Σάββατο 4/1 ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi και τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Αυστραλία Reiichiro Takahashi, από τους οποίους και ζήτησε να αλλάξουν το πρόγραμμα των συναντήσεων, διότι πρέπει να διαχειριστεί την κρίση με τις πυρκαγιές.
«Και οι δύο συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί, ματαιώθηκαν και θα γίνουν σε κάποια άλλη ευκαιρία» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Morrison, που επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ινδία στις 12 Ιανουαρίου και μετά στην Ιαπωνία για να έχει συνομιλίες για θέματα άμυνας, ασφάλειας, πληροφοριών και εμπορίου.
Η απόφασή του ήρθε λίγο καιρό μετά τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε, επειδή είχε πάει οικογενειακώς για διακοπές στη Χαβάη, ενώ οι πυρκαγιές, που έχουν αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 2019, μαίνονταν στην Αυστραλία.
Επέστρεψε εσπευσμένα, βέβαια, και απολογήθηκε για το γεγονός.
Οι Αυστραλοί πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς οι θερμοκρασίες στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτώρια φτάνουν τους 40 βαθμούς και οι άνεμοι παραμένουν πολύ ισχυροί.
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες μπορεί να είναι και χειρότερες από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν οι πυρκαγιές ανάγκασαν χιλιάδες κατοίκους και τουρίστες να βρουν καταφύγιο στις ακτές.
Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχουν χάσει τη ζωή τους 23 άνθρωποι εξαιτίας των πυρκαγιών, ενώ έχουν καταστραφεί πάνω από 1.500 σπίτια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης