Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίσιμη συνάντηση Johnson – Von der Leyen για τη νέα εμπορική σχέση Βρετανίας – ΕΕ στις 8/1

Κρίσιμη συνάντηση Johnson –  Von der Leyen για τη νέα εμπορική σχέση Βρετανίας – ΕΕ στις 8/1
Οι δύο ηγέτες είναι πιθανό να συζητήσουν εάν μπορούν να επιτύχουν νέα εμπορική σχέση κατά τη μεταβατική περίοδο που θα ακολουθήσει μέχρι το Δεκέμβριο του 2020
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen την Τετάρτη (8/1/2019) πριν από τους εναρκτήριους γύρους εμπορικών συνομιλιών που θα ξεκινήσουν από τη στιγμή που η Βρετανία θα εγκαταλείψει επίσημα την Ένωση στις 31 Ιανουαρίου 2020.
Οι δύο ηγέτες είναι πιθανό να συζητήσουν εάν μπορούν να επιτύχουν νέα εμπορική σχέση κατά τη μεταβατική περίοδο που θα ακολουθήσει μέχρι το Δεκέμβριο του 2020.
Η Von der Leyen δήλωσε ότι ο χρόνος είναι εξαιρετικά σύντομος «για τη μαζική επίλυση των ζητημάτων που πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης».
Ο Johnson έχει θέσει μια ανελαστική προθεσμία για την επίτευξη μιας νέας εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ, υποθέτοντας ότι η προοπτική του Brexit θα αναγκάσει τις Βρυξέλλες να κινηθούν πιο γρήγορα για να συνάψουν μία συμφωνία, επισημαίνει το Reuters.
Η νομοθεσία που απαιτείται για την εφαρμογή της συμφωνίας εξόδου από την ΕΕ θα επιστρέψει στο κοινοβούλιο για περαιτέρω συζήτηση την Τρίτη (7/1) και πρόκειται να εγκριθεί εγκαίρως πριν από τις 31 Ιανουαρίου μετά τη συντριπτική νίκη του Johnson στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2019.
Η φιλοξενία μιας διμερούς συνάντησης στο Λονδίνο δείχνει ότι σε αντίθεση με το πρώτο στάδιο της διαδικασίας Brexit, όταν οι υπουργοί ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για συνομιλίες, το δεύτερο στάδιο των εμπορικών συνομιλιών θα διεξαχθεί και στις δύο έδρες.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης