Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κροατία: Στις κάλπες 3,8 εκατ. πολίτες για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

Κροατία: Στις κάλπες 3,8 εκατ. πολίτες για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδας)
Στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, προσέρχονται τα 3,8 εκατομμύρια των ψηφοφόρων σήμερα, Κυριακή 5/1, που καλούνται να επιλέξουν μεταξύ δύο , της απερχόμενης συντηρητικής πρόεδρου Kolinda Grabar-Kitarović, η οποία στηρίζεται από το κεντροδεξιό κόμμα HDZ και τον πρώην πρωθυπουργό (2011-2016), Zoran Milanović,
Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδας) και οι προβλέψεις με βάση τις δημοσκοπήσεις εξόδου από την κάλπη αναμένονται λίγα λεπτά αργότερα.
Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών γίνεται μερικές ημέρες μετά την ανάληψη από την Κροατία της εκ περιτροπής προεδρίας μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που καλείται να διαχειριστεί τη μετά Brexit εποχή.
Πάντως, δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Τετάρτη η εφημερίδα 24Sata προέβλεψε μάχη στήθος με στήθος, δίνοντας προβάδισμα 40% περίπου στον Milanović, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP), ενώ ποσοστό 21% των ψηφοφόρων παρέμενε αναποφάσιστο.
Σημειώνεται ότι στο πρώτο γύρο στις 22/12/2019 ο Milanović συγκέντρωσε το 29,55% των ψήφων και η Kolinda Grabar-Kitarović έλαβε ποσοστό 26,65%.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης