Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία "Ηφαιστίων" - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο σε Αχαία, Αρκαδία και Μαγνησία

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία
Έχει τεθεί σε επιφυλακή όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας με εκχιονιστικά μηχανήματα
Ξεκίνησαν τα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο ορεινό οδικό δίκτυο των νομών Αχαΐας και Αρκαδίας από την έντονη χιονόπτωση που προκαλεί η κακοκαιρία "Ηφαιστίων", ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν συνεχώς για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο δρόμο που συνδέει την κοινότητα Περιστέρα Αχαΐας με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, καθώς και στη δασική οδό που συνδέει την Βυτίνα Αρκαδίας με το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα εξής σημεία στην Αχαΐα:

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Διακοπτού (μέσω Μεγάλου Σπηλαίου).
*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).
*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Αιγίου (μέσω Πτέρης).
*Στην επαρχιακή οδό Ακράτας - Ζαρούχλας, από το 16ο χιλιόμετρο και άνω.
*Στην δημοτική οδό Περιστέρας - χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, από το 8ο ,έως το - 15ο χιλιόμετρο.
*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας (μέσω Πριολίθου και μέσω Λουσών ).
*Στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.
*Σε όλο το δημοτικό οδικό δίκτυο της περιφέρειας Καλαβρύτων.
Στο νομό Αρκαδίας, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα παρακάτω σημεία:
*Στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Νεμέας, (μέσω Λεβιδίου) από το 34ο ,έως 42ο χιλιόμετρο.
*Στην επαρχιακή οδό Τρίπολης - Αλωνίσταινας, από το 27ο χιλιόμετρο, έως την Βυτίνα.
*Στην επαρχιακή οδό που συνδέει την κοινότητα Καρδαρά με το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου.
Επιπλέον, έντονη χιονόπτωση σημειώνεται στην ορεινή Μαγνησία και συγκεκριμένα στο Πήλιο και στην Ανάβρα.
Το χιόνι πέφτει από το ύψος της Πορταριάς μέχρι τη Ζαγορά, καθώς και στην Ανάβρα με τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας να επιχειρούν για να διατηρηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί.
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, το φαινόμενο της χιονόπτωσης συνοδεύεται με έντονους ανέμους, τονίζοντας πως η κακοκαιρία φαίνεται να επιδεινώνεται.
Πάνω από 12 μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν στις περιοχές που η χιονόπτωση είναι έντονη, ενώ βρίσκονται σε επιφυλακή σε όλο το νομό 30 μηχανήματα για κάθε ενδεχόμενο.
Η κ. Κολυνδρίνη τόνισε επίσης ότι η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σημειώνοντας βέβαια ότι οι οδηγοί πρέπει να φέρουν μαζί τους αλυσίδες και να είναι αρκετά προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την επικείμενη κακοκαιρία, η οποία αναμένεται να πλήξει την Αττική από το βράδυ βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής.
Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκονται σε κινητοποίηση.
Ειδικότερα έχει τεθεί σε επιφυλακή όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας με εκχιονιστικά μηχανήματα για την περίπτωση ανάγκης διάνοιξης δρόμων που είναι στην αρμοδιότητά της και μηχανήματα άμεσης επέμβασης, με έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.
Στόλος περίπου 70 οχημάτων έχει αναπτυχθεί στο οδικό Δίκτυο της Αττικής προκειμένου να επέμβει όπου χρειαστεί.
Μεταξύ άλλων στο δυναμικό του στόλου των οχημάτων των Περιφέρειας συμπεριλαμβάνονται, εκχιονιστικά μηχανήματα, αλατιέρες, φορτωτές, γκρέιτερ, μηχανήματα GCB, μικρά ερπυστριοφόρα, και φορτηγά.
Για την αμεσότερη επέμβαση τα συνεργεία της Περιφέρειας με οχήματα και προσωπικό βρίσκονται σε ετοιμότητα και μπορούν να επιχειρήσουν για δράσεις αποχιονισμού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς τους στα παρακάτω σημεία:  Καπανδρίτι, Οινόη, Λεωφόρο Μαραθώνος, Κατεχάκη, Δαχτυλίδι Κηφισίας, Μαρούσι (Φραγκοκλησιάς), Ιπποκράτειο Πολιτεία, Ερυθρές -Βίλια, Πάρνηθα στο ύψος του Τελεφερίκ, Λεωφόρο Φυλής, Πόρτο Γερμενό και Δαφνί.
Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει επαρκείς ποσότητες αλατιού το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης