Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (Βρετανός ΥΠΕΞ): Η δράση του Soleimani στη Μ. Ανατολή νομιμοποιεί την πράξη των ΗΠΑ

Raab (Βρετανός ΥΠΕΞ): Η δράση του Soleimani στη Μ. Ανατολή νομιμοποιεί την πράξη των ΗΠΑ
Στόχος μας τώρα είναι να αποκλιμακωθεί η ένταση ώστε να αποφευχθεί ένας τεράστιος πόλεμος στη Μέση Ανατολή
Την στήριξή της Βρετανίας στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού επανέλαβε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών  Dominic Raab ο οποίος δήλωσε σήμερα (5/1) ότι κατανοεί τους λόγους που οι ΗΠΑ προχώρησαν στη δολοφονία του Qassem Soleimani εκφράζοντας την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης ώστε να αποφευχθεί ένας πόλεμος στην περιοχή.
Ο βρετανός ΥΠΕΞ πρόκειται να συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του Mike Pompeo  στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη (9/1) προκειμένου  να συζητήσουν για το Ιράν ενώ έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο του Ιράκ  ενώ στα σχέδια του είναι η επικοινωνία και με τον Ιρανό ΥΠΕΞ .
"Στόχος μας είναι να αποκλιμακωθεί η ένταση και θέλουμε να δούμε μια δίοδο σε αυτή την κρίση ώστε να αποφευχθεί ένας τεράστιος πόλεμος στη Μέση Ανατολή.
Οι μόνοι που θα ευνοηθούν από μια τέτοια εξέλιξη είναι οι τρομοκράτες και το Ισλαμικό Κράτος" δήλωσε ο Raab στο BBC.
Ο Raab υποστήριξε πως ο Soleimani ήταν μια "περιφερειακή απειλή" και κατανοεί γιατί οι Αμερικανοί προχώρησαν σε μια τέτοια κίνηση.
Ήταν η θέση και  η δράση του στρατηγού Soleimani στη Μέση Ανατολή που εμπλεκόταν με παραστρατιωτικές ομάδες με σκοπό να επιτεθούν στη Δύση που νομιμοποιεί  κάτω από αυτές τις συνθήκες το δικαίωμα (των ΗΠΑ) στην αυτοάμυνα".
Η Βρετανία, η οποία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για το Ιράκ και το Ιράν, έλαβε "κάθε απαραίτητο μέτρο" για να μειώσει τους κινδύνους για τους βρετανούς υπηκόους, τις διπλωματικές αποστολές και το στρατιωτικό προσωπικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης