Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι από την κεντροαριστερά - Δεν θα ψηφίσουμε υποψήφιο από τη ΝΔ

Χρηστίδης: Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι από την κεντροαριστερά - Δεν θα ψηφίσουμε υποψήφιο από τη ΝΔ
«Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΠτΔ δείχνει την ταύτιση του με ένα τμήμα της ΝΔ», σύμφωνα με τον Π. Χρηστίδη
«Εμείς έχουμε περιγράψει και στο παρελθόν τί ακριβώς πρέπει να γίνει για τον ΠτΔ.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει  "συγκατοίκηση",  επομένως, πιστεύουμε ότι πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την κεντροαριστερά», ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98.9  ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης.

Σημείωσε πως «η Φώφη Γεννηματά έχει πει πολύ έγκαιρα ότι σε αυτήν την κατεύθυνση και οι 3 πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ πληρούν τις προϋποθέσεις, άρα από εδώ και μπρος περιμένουμε να δούμε τί θα αποφασίσει η ΝΔ.
Είναι προφανές ότι όταν συζητάμε για την ανάγκη ενότητας του έθνους, ευρύτερης συνεννόησης και μιας διαδικασίας που είναι δυναμική και αφορά κάθε Έλληνα πολίτη, αυτά τα οποία λέμε, πρέπει να τα κάνουμε και πράξη.
Επομένως, αν φέρει η ΝΔ υποψήφιο από τη ΝΔ, εμείς δεν θα ψηφίσουμε».
Πρόσθεσε πως «έχουμε τις προϋποθέσεις που έχει βάλει η Φώφη Γεννηματά και θα επιμείνουμε σε αυτές για να αναδείξουμε ποια στρατηγική έχει και η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχουμε το παράδοξο ο ΣΥΡΙΖΑ, να μην επιλέγει πρόεδρο από την κεντροαριστερά η να χαρακτηρίζει τοξικούς πρώην πρωθυπουργούς και να λέει ή Παυλόπουλος ή τίποτα».
Κατά τον ίδιο, «η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΠτΔ δείχνει την ταύτιση του με ένα τμήμα της ΝΔ».
Περαιτέρω, ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πως με εξαίρεση τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, αντιγράφει πλήρως τη συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την οικονομία και πρόσθεσε «εδώ χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου για ακόμα μια φορά, λέγοντας, ότι, μπροστά μας έχουμε μία Ευρώπη της οποίας η οικονομία θα αντιμετωπίσει ζητήματα.
Βλέπουμε ότι η ανάπτυξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν ήταν η ίδια που ήταν τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτό θα δημιουργήσει τεράστια ζητήματα και στην πατρίδα μας η οποία θέλει να πιάσει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%, γι αυτό το λόγο η Φώφη Γεννηματά είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, έτσι ώστε να δοθεί έμφαση στην πραγματική οικονομία».
Συμπλήρωσε πως «ούτε μπουλντόζες μπήκαν μέχρι το τέλος του 2019 στο Ελληνικό, όπως έλεγαν, ούτε όλα αυτά τα οποία υποσχέθηκε η ΝΔ για το πρώτο τρίμηνο της διακυβέρνησής της έγιναν πράξη.
Περιμένουμε να δούμε τί θα κάνει η ΝΔ τώρα που τελειώνει ο μήνας του μέλιτος».
Ο κ. Χρηστίδης κατέληξε λέγοντας πως «εμείς θα είμαστε εδώ για να "χτυπάμε" για όσα πρέπει να αλλάξουν.
Υπάρχουν πράγματα με τα οποία μπορούμε να ασχοληθούμε και πράγματα τα οποία αφορούν τους πολίτες.
Υπάρχουν απολύσεις σε τράπεζες, απολύσεις στον ΟΤΕ, υπάρχουν διαδικασίες που είναι εναντίον της κοινωνικής ειρήνης και ισορροπίας και όλο αυτό είναι κάτι το οποίο θα αναδείξουμε όλο το επόμενο χρονικό διάστημα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης