Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Trump – Johnson για Ιράν, Ιράκ

Τηλεφωνική επικοινωνία Trump – Johnson για Ιράν, Ιράκ
Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη στενή συμμαχία των χωρών τους αναφέρει ο Λευκός Οίκος
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες Κυριακή 5/1 το βράδυ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump και ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson με κύριο αντικείμενο τις ραγδαίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και συγκεκριμένα σε Ιράν και Ιράκ.
Σε ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες για το τι συζητήθηκε μεταξύ του Trump και του Johnson, πέραν του ότι οι δύο ηγέτες «επαναβεβαίωσαν τη στενή συμμαχία μεταξύ των δύο κρατών».
Ο Johnson αναμένεται να ενημερώσει σήμερα 6/1 το υπουργικό του συμβούλιο για όλες τις εξελίξεις ιδιαίτερα μετά το θάνατο του Ιρανού στρατηγού Qassem Soleimani και τις απειλές που διατυπώνονται αφενός από την Τεχεράνη για αντίποινα και αφετέρου από την Ουάσινγκτον για νέα ισχυρά «χτυπήματα».
Σημειώνεται πως ο θάνατος του Ιρανού στρατηγού από «χτύπημα» των ΗΠΑ οδήγησε το ιρακινό κοινοβούλιο στην απόφαση να ζητήσει από τις ΗΠΑ να αποχωρήσουν από το έδαφος τους με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να προειδοποιεί την ιρακινή κυβέρνηση με κυρώσεις που δεν έχει ξαναδεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης