Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση 33% στις τιμές ενέργειας στη Γερμανία – Διπλασιάσθηκε η αιολική παραγωγή

tags :
Πτώση 33% στις τιμές ενέργειας στη Γερμανία – Διπλασιάσθηκε η αιολική παραγωγή
Υποχώρηση 6,7% στις τιμές στη Γαλλία
Οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας υποχώρησαν την περασμένη Πέμπτη 2/1/2020, καθώς η παραγωγή αιολικής ενέργειας αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί στη Γερμανία και λόγω της υψηλότερης πυρηνικής διαθεσιμότητας στη Γαλλία.
Η γερμανική τιμή ενέργειας για παράδοση την επόμενη μέρα υποχώρησε αισθητά κατά 33% στα 26,11 ευρώ / MWh, ενώ η αντίστοιχη γαλλική μειώθηκε κατά 6,7% σε 36,84 ευρώ / MWh.
Κατά τη διάρκεια της καμπύλης προς τα εμπρός, οι τιμές ήταν μέτριες λόγω των ασθενέστερων τιμών αερίου και άνθρακα. Το γερμανικό συμβόλαιο έναντι του προηγούμενου έτους διαμορφώθηκε σε 44,13 EUR / MWh, ενώ το αντίστοιχο γαλλικό διαμορφώθηκε στα 45,65 EUR / MWh.
Τα συμβόλαια άνθρακα που λήγουν το 2020 μειώθηκαν κατά 0,2% και ανήλθαν σε 24,58 ευρώ / τόνο, εν μέσω μιας bearish ενεργειακής απόδοσης.

price3.1

Ένα υπερφορτωμένο σύστημα που προκλήθηκε από ισχυρότερες προμήθειες LNG επηρέασε στις βρετανικές τιμές ταχέως φυσικού αερίου την Πέμπτη. Οι spot τιμές NBP έκλεισαν στις 26,75 p/therm, μειωμένες κατά 1,5% την ημέρα.
Περαιτέρω κατά μήκος της καμπύλης, οι τιμές μειώθηκαν επίσης.
Η τιμή του φυσικού αερίου για το Φεβρουάριο του 2020 υποχώρησε ελαφρά στις 31,03 p/therm, ενώ το αέριο για παράδοση το Μάρτιο υποχώρησε κατά 1,4% στις συναλλαγές στις 30,63 p/therm.
Οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν μέτρια κέρδη την Πέμπτη μετά την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και εν αναμονή της υπογραφής της αρχικής εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα στο Λευκό Οίκο αυτό το μήνα. Εντούτοις, ένα ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ περιόρισε τα κέρδη.
Το αργό πετρέλαιο Brent για παράδοση Μαρτίου αυξήθηκε κατά 25 σεντς, ή 0,4%, στα 66,25 δολάρια το βαρέλι. Το WTI ενισχύθηκε 12 σεντς, ή 0,2στα $ 61,18.

Πηγή: www.worldenergynews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης