Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (Κομισιόν): Καλεί το Ιράν να συμμορφωθεί με τη συμφωνία 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Von der Leyen (Κομισιόν): Καλεί το Ιράν να συμμορφωθεί με τη συμφωνία 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Ανησυχούμε βαθύτατα μετά την ανακοίνωση του Ιράν ότι δεν θα τηρεί πλέον το όριο που θέτει το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης - Από ευρωπαϊκής πλευράς, είναι σημαντικό για το Ιράν να επανέλθει στη συμφωνία αυτή
Το Ιράν πρέπει να συμμορφωθεί με τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen, ενώνοντας τη φωνή της στις διεθνείς εκκλήσεις προς την Ισλαμική Δημοκρατία για να βοηθήσει στη διάσωση της συμφωνίας αυτής, από την οποία αποχώρησαν οι ΗΠΑ το 2018.
"Ανησυχούμε βαθύτατα μετά την ανακοίνωση του Ιράν ότι δεν θα τηρεί πλέον το όριο που θέτει το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA)", τονίζει η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε δήλωση, χρησιμοποιώντας το επίσημο όνομα της συμφωνίας.
"Από ευρωπαϊκής πλευράς, είναι σημαντικό για το Ιράν να επανέλθει στη συμφωνία αυτή.
Οφείλουμε να πείσουμε το Ιράν ότι αυτό είναι επίσης προς το δικό του συμφέρον", δήλωσε η Ursula Von der Leyen επιβεβαιώνοντας ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή.
Παράλληλα, η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τις επαφές της στη Μέση Ανατολή για να αποκλιμακωθούν οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η ΕΕ "έχει οικοδομήσει πολύ αξιόπιστους διαύλους επικοινωνίας σχεδόν με όλους τους παράγοντες στην περιοχή", επισήμανε.
Αυτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να χρησιμοποιηθούν για συνομιλίες με πρόσωπα ή ομάδες που επιζητούν ένα δρόμο συμφιλίωσης και αποκλιμάκωσης, πρόσθεσε η πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης