Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Μας ανησυχούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Αναζητούμε λύση μέσω της διπλωματικής οδού

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Μας ανησυχούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Αναζητούμε λύση μέσω της διπλωματικής οδού
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ένας πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν θα ήταν «ιδιαίτερα καταστροφικό»
Τη θέση ότι ένας πόλεμος μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν θα ήταν ιδιαίτερα καταστροφικός, εξέφρασε σήμερα (7/1) ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Dominic Raab, τονίζοντας ότι το Λονδίνο είναι αποφασισμένο να βρει λύση μέσω της διπλωματικής οδού.
Ειδικότερα, ο κ. Raab δήλωσε πως «ανησυχούμε ότι έαν υπάρξει ένανς πλήρης πόλεμος, θα ήταν ιδιαίτερα καταστροφικός», διευκρινίζοντας ότι «οι μόνοι κερδισμένοι σε αυτή την περίπτωση θα ήταν οι τρομοκράτες».
«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να αποκλιμακώσουμε τις εντάσεις με το Ιράν και να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα», πρόσθεσε ο κ. Raab, ο οποίος αναμένεται σήμερα να συζητήσει το ζήτημα με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες.
«Πρέπει επίσης να δούμε ότι υπάρχει μίας οδός, μία πόρτα ανοιχτή για τη διπλωματική λύση, έτσι ώστε όταν η Τεχεράνη εξετάσει της επιλογές της, να καταλάβει ότι υπάρχει και μία θετική οδός για αυτή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ερωτηθείς για τις επικρίσεις κατά του πρωθυπουργού Boris Johnson, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Raab δήλωσε ότι «βρισκόμουν σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων αναφορικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων εξωτερικής πολιτικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης