Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Καναδάς: Μετακινεί προσωρινά στο Κουβέιτ 500 στρατιώτες του για λόγους ασφαλείας

Καναδάς: Μετακινεί προσωρινά στο Κουβέιτ 500 στρατιώτες του για λόγους ασφαλείας
Για να το θέσουμε απλά, το κάνουμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια τους, διευκρίνησε προς τις οικογένειες των στρατιωτών, ο Καναδός αργηγός του Γενικού Επιτελείου
Ο Καναδάς αποφάσισε να μετακινήσει προσωρινά περίπου 500 στρατιώτες του από το Ιράκ που σταθμεύουν στο Κουβέιτ για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της χώρας, καθώς εκφράζονται φόβοι για αντίποινα μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Qassem Soleimani.
«Τις επόμενες ημέρες και ως αποτέλεσμα του σχεδιασμού του Συνασπισμού και του ΝΑΤΟ, ορισμένοι από τους δικούς μας ανθρώπους θα μετακινηθούν προσωρινά από το Ιράκ στο Κουβέιτ, ανέφερε ο στρατηγός Jonathan Vans σε επιστολή του που απευθύνεται στις οικογένειες των στρατιωτών και αναρτήθηκε στο Twitter.
«Για να το θέσουμε απλά, το κάνουμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια τους», πρόσθεσε.
Ορισμένοι από τους Καναδούς συμμετέχουν στην αποστολή του ΝΑΤΟ ενώ άλλοι μετέχουν στην Operation Impact, μια καναδική πρωτοβουλία για την εκπαίδευση των στρατιωτών στο Ιράκ, την Ιορδανία, τον Λίβανο και το Κουβέιτ.
Συνολικά, περίπου 800 Καναδοί στρατιώτες σταθμεύουν στη Μέση Ανατολή.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau μίλησε χθες Δευτέρα 7/1 με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg και συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να αποκλιμακωθεί η ένταση και να υποστηριχθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα του Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης