Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Απερίσκεπτες και επικίνδυνες οι πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν στις αμερικανικές βάσεις

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Απερίσκεπτες και επικίνδυνες οι πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν στις αμερικανικές βάσεις
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Τεχεράνη να επιδιώξει «άμεση αποκλιμάκωση» των εντάσεων
Έκκληση προς το Ιράν να μην πραγματοποιήσει άλλες επιθέσεις και να επιδιώξει αποκλιμάκωση των εντάσεων απηύθυνε σήμερα (8/1) ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Dominic Raab, στον απόηχο των πυραυλικών επιθέσων που πραγματοποίησε η Τεχεράνη στις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.
Ειδικότερα, ο κ. Raab δήλωσε ότι «καταδικάζουμε αυτή την επίθεση στις στρατιωτικές βάσεις του Ιράκ που φιλοξενούν δυνάμεις του Συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών δυνάμεων», προσθέτοντας ότι «μας ανησυχούν οι αναφορές για απώλειες και χρήση βαλλιστικών πυραύλων».
«Καλούμε το Ιράν να μην επαναλάβει αυτές τις απερίσκεπτες και επικίνδυνες επιθέσεις και αντ΄ αυτού να επιδιώξει άμεση αποκλιμάκωση», τόνισε ο Βρετανός ΥΠΕΞ, ο οποίος διευκρίνισε πως «ένας πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα ωφελούσε μόνο τις τρομοκρατικές οργανώσεις».
Νωρίτερα, η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση του Ιράν, ενώ από την πλευρά του το Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι «η βασική προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια του βρετανικού προσωπικού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης