Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Παρά το χάος στην Μ. Ανατολή ψυχραιμία διεθνώς αλλά πτώση σε τράπεζες -5% και ΧΑ -1,14% στις 914 μον. – Δύο αμερικανικά funds πίσω από τα πακέτα

tags :
Παρά το χάος στην Μ. Ανατολή ψυχραιμία διεθνώς αλλά πτώση σε τράπεζες -5% και ΧΑ -1,14% στις 914 μον. – Δύο αμερικανικά funds πίσω από τα πακέτα
Σε θετικό πρόσημο οι ευρωαγορές ενώ με απώλειες το ελληνικό χρηματιστήριο - Η αγορά κράτησε την στήριξη των 910 μονάδων
(upd18)Πτωτικά έκλεισε η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά στον απόηχο των πυραυλικών επιθέσεων του Ιράν σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ...ενώ σε θετικό πρόσημο γύρισαν οι διεθνείς αγορές επιβεβαιώνοντας ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι έρμαιο της διεθνούς αβεβαιότητας.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε στις 914 μονάδες, κρατώντας την στήριξη των 910 μονάδων, με επίκεντρο τις πιέσεις στις τράπεζες έως -5,5% αλλά και στην πλειονότητα των μη τραπεζικών μετοχών του FTSE 25
Ειδικότερα, στις τράπεζες, με την μεγαλύτερη πτώση έκλεισαν Eurobank -5,51% και Εθνική -4,71% και ακολούθησαν Πειραιώς -1,96% και Alpha Bank -1,28%.
Παράλληλα, στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Ελλάκτωρας -3,04%, Τέρνα Ενεργειακή -2,29%, Μυτιληναίος -1,96%....
Η χρηματιστηριακή αγορά αναμενόταν να διορθώσει βραχυπρόθεσμα έως -5% προς τις 880 μονάδες στοιχείο που είχε αναλυθεί πριν τις πυραυλικές επιθέσεις των Ιρανών σε αμερικανικές αεροπορικές βάσεις, οπότε η διόρθωση θεωρείται εύλογη.

Σημαντικά πακέτα διακινήθηκαν σήμερα 8/1, σε Eurobank και Εθνική που εκτόξευσαν τον τζίρο από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης και αφορούσαν πωλήσεις από δύο αμερικανικά funds απόρροια των δραματικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στο Ιράν ενώ τις μετοχές αγόρασαν ένα αμερικανικό fund και ένα χαρτοφυλάκιο από την Βρετανία που μάλλον εκπροσωπεί επίσης αμερικανό επενδυτή.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες διατηρούν και άλλες θέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο τις οποίες θα ρευστοποιήσουν άμεσα..
Οι πληροφορίες που ήθελαν τα πακέτα μετοχών να αφορούν αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων και αλλαγές θεματοφύλακα δεν επιβεβαιώθηκαν.
Ειδικότερα, διακινήθηκαν τέσσερα πακέτα στη Eurobank στην έναρξη της αγοράς και ένα στη λήξη της, με discount, που αντιστοιχούν στο 4,95% του μετοχικού της κεφαλαίου αξίας 89,49 εκατ. ευρώ, και δύο στην Εθνική Τράπεζα, που αντιστοιχούν στο 3,49% του μετοχικού της κεφαλαίου αξίας 89,8 εκατ. ευρώ.
Οι εξελίξεις στην Μ. Ανατολή προκάλεσαν αρχικά τριγμούς στις αγορές, με τον δείκτη Shanghai στην Κίνα -1,22% ενώ σε θετικό πρόσημο γύρισαν οι ευρωαγορές, με τον δείκτη Dax στη Γερμανία στο 0,70% και τον Dow Jones με οριακά κέρδη +0,05%.
Στις εσωτερικές εξελίξεις και ειδικότερα  στην χθεσινή συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον D.Trumb, η Ελλάδα δεν κατάφερε να αποσπάσει μια πιο ξεκάθαρη δήλωση των αμερικανών για την προκλητικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα σχέδια της να ανακηρύξει ΑΟΖ με την Λιβύη.
Οι ΗΠΑ ενώ επαίνεσαν την ελληνική οικονομία και την προσπάθεια που έχει καταβληθεί για την ανάκαμψη, επί της ουσίας έδωσαν ελάχιστα στην Ελλάδα.
Αντιθέτως, ζήτησαν καλές σχέσεις με Τουρκία και μεγαλύτερη ευελιξία των αμερικανικών στρατευμάτων στην Σούδα .
Παράλληλα, επαίνεσαν την Ελλάδα που τηρεί την δέσμευση της να δαπανάει πάνω από το 2% του ΑΕΠ της σε αμυντικές δαπάνες ενώ εξετάστηκε πως η Ελλάδα θα αποκτήσει F35 σε βάθος λίγων χρόνων..
Επίσης  ο D. Trumb ζήτησε από τον έλληνα πρωθυπουργό να περιορίσει τους κινέζους ενώ υπήρξε ειδική μνεία για τον αγωγό EastMed όπου εξήρε  
την ελληνική πλευρά που υποστηρίζει το έργο ώστε να διοχετευθεί ισραηλινό φυσικό αέριο στην Ευρώπη.
Σταθεροποίηση καταγράφεται στην αγορά ομολόγων με το 10ετές ελληνικό ομόλογο στο 1,40%, ομοίως και το ιταλικό 10ετές στο 1,40% μηδενίζοντας το μεταξύ τους spread.. 
Σταθεροποίηση καταγράφεται και στο ελληνικό CDS στις 114 μονάδες βάσης ενώ το CDS της Αργεντινής έχει βελτιωθεί  στις 4394 μονάδες βάσης από 4628 μονάδες βάσης

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Με απώλειες ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Τραπεζικό Δείκτη στο -1,73%  και τον Γενικό Δείκτη -0,93%.
Στο πρώτο τέταρτο της συνεδρίασης με ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες αλλά και στο σύνολο σχεδόν των μη τραπεζικών μετοχών του FTSE 25....ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το χαμηλό της ημέρας -4,81%  και ο Γενικός Δείκτης στο -2,15%
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση -1,14% στις 914 μονάδες έχοντας υψηλό στις 916,05 μονάδες και χαμηλό στις 904,84 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε αυξημένα επίπεδα λόγω των πακέτων στις Eurobank και Εθνικής.  
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 260 εκατ. ευρώ, εξ αυτών τα 182 εκατ. ευρώ σε πακέτα, ο όγκος 180 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 163 εκατ. διακινήθηκαν στις τράπεζες.
Προσυμφωνημένες συναλλαγές αξίας 181,5 εκατ. ευρώ και όγκου 139,1 εκατ. τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ειδικότερα, η Eurobank διακίνησε 5 πακέτα 106,4 εκατ. μετοχών στην τιμή των 0,84 ευρώ συνολικής αξίας 89,49 εκατ. ευρώ.
Η Εθνική διακίνησε 2 πακέτα 32 εκατ. μετοχών στην τιμή 2,81 ευρώ συνολικής αξίας 89,8 εκατ. ευρώ.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν στην Εθνική πακέτα 363 χιλ. τεμαχίων αξίας 1,03 εκατ. ευρώ και στην Πειραιώς 400 χιλ. τεμάχια αξίας 1,2 εκατ. ευρώ.

Tα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 914 μονάδες, κρατώντας τη στήριξη των 910 μονάδων και ακολουθούν οι 900 και οι 880 μονάδες.
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 930-940 μονάδες και ακολουθούν οι 950 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 839 μονάδες, διασπώντας την στήριξη των 850 μονάδων και με επόμενη τις 830 μονάδες.
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 880-890 μονάδες και ακολουθούν οι 900 και οι 920 μονάδες.

Τραπεζικά νέα

Χωρίς πρόσθετες εγγυήσεις θα υλοποιηθεί ο Ηρακλής δηλαδή ο νόμος που θα στηρίξει τις τράπεζες στην εξυγίανση των προβληματικών τους δανειακών χαρτοφυλακίων.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι αρχικές ενστάσεις της EBA της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών που ζητούσαν πρόσθετες εγγυήσεις από το ελληνικό κράτος μετρητά αίρονται και τελικώς ο Ηρακλής θα εφαρμοστεί χωρίς να χρειάζονται πρόσθετες εγγυήσεις από το ελληνικό δημόσιο.
Για να αποσαφηνιστεί το πρόβλημα η EBA υποστήριζε ότι το ελληνικό κράτος άπαξ και δεν διαθέτει επενδυτική βαθμίδα – investment grade – θα πρέπει για τις παρεχόμενες εγγυήσεις στις τράπεζες και στα κύρια ομόλογα που θα εκδώσουν…. να εισφέρει και νέες εγγυήσεις σε μετρητά π.χ. από το κεφαλαιακό μαξιλάρι των 24 δισεκ. που έχει λάβει από τον ESM ώστε να καλυφθεί το χάσμα μεταξύ της επενδυτικής βαθμίδας και της τρέχουσας πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος ΒΒ-.
Η ελληνική πλευρά – και ορθά – υποστηρίζει ότι το ελληνικό κράτος στο σχέδιο Ηρακλής θα λειτουργεί ως εγγυητής των κύριων ομολόγων που θα εκδοθούν και δυνητικά θα μπορούσαν να φθάσουν έως 12 δισεκ για να τιτλοποιηθούν 30-33 δισεκ. προβληματικά ανοίγματα και δάνεια.
Δεν μπορεί να επιδέχεται αμφισβήτησης η εγγύηση ενός κράτους και δεν θα πρέπει να ζητείται πρόσθετη εγγύηση.
Η θέση του αρμόδιου υφυπουργού Γιώργου Ζαββού για τις τράπεζες ότι δεν μπορεί η εγγύηση του κράτους να επιδέχεται επιπρόσθετης εγγύησης, δεν μπορεί μια εγγύηση να υποστηρίζεται από πρόσθετη εγγύηση θα περάσει και ο Ηρακλής δεν θα φέρει πρόσθετες εγγυήσεις.

 Η επικαιρότητα

Δραματικές και καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή καθώς λίγο μετά τις 00:30 ώρα Ελλάδος 8 Ιανουαρίου 2020 οι αεροπορικές βάσεις των Aμερικανών στο Ιράκ, η Al-Asad και η Erbil, δέχθηκαν επίθεση από 22 ιρανικούς πυραύλους, τους οποίους εκτόξευσαν οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού, ως αντίποινα για τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Qassem Soleimani.
Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες για το εάν υπάρχουν θύματα από τις επιθέσεις αυτές είναι συγκεχυμένες και αντικρουόμενες.
Η ιρανική κρατική τηλεόραση κάνει λόγο για 80 νεκρούς Αμερικάνους και για 200 τραυματίες, τη στιγμή που Αμερικανός αξιωματούχος υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα από τις πυραυλικές αυτές επιθέσεις.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ενώ σχεδίαζε διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό μετά τις επιθέσεις των Ιρανών.... τελικώς το ανέβαλε και ανακοίνωσε ότι θα κάνει δήλωση σήμερα 8 Ιανουαρίου 2020.
Τα εύσημα του στις ενέργειες του Τούρκου προέδρου Rejep Tayip Erdogan έδωσε ο Ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin, στην ολοκλήρωση του αγωγού TurkStream, μόλις λίγες ημέρες μετά τις "τυμπανοκρουσίες" της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ για τον δαπανηρό EastMed.
Ο TurkStream, ο οποίος εγκαινιάστηκε σήμερα (8/1/2020), σε αντίθεση με τον EastMed που βρίσκεται ακόμη στα... σχέδια, σαφώς και θα αποτελέσει τον βασικό ανταγωνιστή στην τροφοδότηση της Ευρώπης με φυσικό αέριο.
Μάλιστα, ο Erdogan δεν δίστασε να επαναλάβει την πάγια θέση του ότι κανένα σχέδιο στη Ανατολική Μεσόγειο δεν θα έχει επιτυχία χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας, ενώ τόνισε ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα λόγο για κάθε σχέδιο στην περιοχή καθώς έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή.
Την ανάγκη για μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην χθεσινή 7/1 κατ' ιδίαν συνάντηση του στις ΗΠΑ με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva .
Όπως τόνισε η κυβέρνηση είναι αξιόπιστη, υλοποιεί μεταρρυθμίσεις και δεν χρειάζεται να περιορίζεται από τους υψηλούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Σε συνέχεια της κοινής απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Managing Director του ΔΝΤ, Κ. Georgieva, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρας έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με το ΔΝΤ προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το κλείσιμο του Γραφείου του Ταμείου στην Αθήνα.
Παράλληλα, ο σχεδιασμός του Υπουργείου Οικονομικών και του ΟΔΔΗΧ προβλέπει την αποπληρωμή, εντός του 2020, ενός ακόμη τμήματος του υπολοίπου του δανείου του ΔΝΤ.

Ισχυρή πτώση στις αγορές της Ασίας

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα (8/1) οι ασιατικές αγορές, στον απόηχο των πυραυλικών επιθέσεων του Ιράν στις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, οι οποίες οδηγούν σε περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -1,57%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα έκλεισε στο -1,22% στις 3066,89 μονάδες, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε στο -0,83% στις 28087,92 μονάδες

Ψυχραιμία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια  

Με ψυχραιμία αντιδρούν οι ευρωαγορές σήμερα Τετάρτη (8/1), στον απόηχο των πυραυλικών επιθέσεων της Τεχεράνης στις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, οι οποίες οδηγούν σε περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.
Ειδικότερα, ο Dax στην Γερμανία κινείται στο +0,70%, ο CAC στο Παρίσι στο +0,15%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο στο +0,50%, ο IBEX 35 στην Ισπανία στο +0,15% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο με απώλειες -0,20%.
Στην Wall Street, o Dow κινείται στο +0,05%, ο S&P στο +0,20%, ο Nasdaq στο +0,20% ενώ απώλειες -0,94% καταγράφει το ETF GREC (9,98 δολ.)

Ισχυρές πιέσεις σε Eurobank και Εθνική με αυξημένες συναλλαγές λόγω των πακέτων

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τελικά Eurobank και Εθνική με αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα λόγω των πακέτων ενώ οι υπόλοιπες τράπεζες περιόρισαν τις αρχικές απώλειες.
Ο κλάδος χρηματιστηριακά προσέγγισε τις τιμές των ΑΜΚ του 2015 που οριοθετούνται ισχυρές αντιστάσεις.
Η Εθνική έκλεισε στα 2,83 ευρώ με πτώση -4,71% με όγκο 37,7 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,59 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό κλείσιμο της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 21/01/2019 στα 0,92 ευρώ με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,90 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 1,8560 ευρώ με πτώση -1,28% με όγκο 3,78 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,87 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,87 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,8410 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 3,00 ευρώ με πτώση -1,96% με όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 1,31 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,57 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,5520 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,8410 ευρώ, με πτώση -5,51% με όγκο 119 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3,12 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,2960 ευρώ, με άνοδο +2,86% και κεφαλαιοποίηση 578 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,40 ευρώ, με πτώση -1,52% και όγκο 809 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 185 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 14,88 ευρώ, με άνοδο +0,54% και κεφαλαιοποίηση 296 εκατ. ευρώ.

Απώλειες στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με μέτριες συναλλαγές

Mε απώλειες έκλεισε η πλειονότητα των μη τραπεζικών μετοχών του FTSE 25 με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα
Την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Ελλάκτωρας, Τέρνα Ενεργειακή, Mυτιληναίος, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ
Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά έκλεισαν Φουρλής, Aegean, Coca Cola....
H Coca Cola έκλεισε στα 30,90 με άνοδο +0,72% με την κεφαλαιοποίηση στα 11,41 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 13,98 ευρώ, με πτώση -1,06% και αποτίμηση 6,71 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισει στα 4,2560 ευρώ με πτώση -1,25% και αποτίμηση 987 εκατ. ευρώ
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,46 ευρώ, με πτώση -1,60% και κεφαλαιοποίηση 571 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 11,76 ευρώ με πτώση -0,68% και αποτίμηση 3,78 δισ. ευρώ
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 19,40 ευρώ, με πτώση -0,51% και κεφαλαιοποίηση 1,60 δισ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 8,46 ευρώ με πτώση -1,06% και κεφαλαιοποίηση 2,59 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισει στα 20,56 ευρώ με πτώση -0,48% και κεφαλαιοποίηση 2,28 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 9,76 ευρώ με πτώση -1,96% και κεφαλαιοποίηση 1,39 δισ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 18,19 ευρώ με πτώση -0,98% και κεφαλαιοποίηση 2,47 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 7,36 ευρώ, με πτώση -1,34% και κεφαλαιοποίηση 784 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή του Fourlis έκλεισε στα 5,84 ευρώ, με άνοδο +1,39% και κεφαλαιοποίηση στα 303 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,1048 ευρώ, με άνοδο +5,33% και κεφαλαιοποίηση 98 εκατ. ευρώ.


www.bankiingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης