Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι τάσεις στα ταξίδια το 2020 από την KLM

tags :
Οι τάσεις στα ταξίδια το 2020 από την KLM
Generation Z και millennials ασχολούνται με το Destination Instagram
Μειώνεται συνεχώς (14,5%) ο ρόλος των influencers και των διάσημων ως πηγή έμπνευσης διακοπών.
Αυτό αναφέρει σε πρόσφατη έρευνά της για τις τάσεις στα ταξίδια το 2020 από την KLM Royal Dutch Airlines.
Τα σημαντικότερα ευρήματα έχουν ως εξής :

Generation Z και millennials ασχολούνται με το Destination Instagram



Οι έρευνες δείχνουν ότι το ήμισυ των Generation Z και των millennials εξετάζουν πόσο instagrammable θα είναι ο προορισμός τους όταν κάνουν κράτηση για το επόμενο ταξίδι τους.
Η εγγύηση της λήψης όμορφων φωτογραφιών αποτελεί προϋπόθεση για το 25,8% εξ αυτών. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι αυθεντικές και να λαμβάνονται προσωπικά από αυτούς.

Αυξάνεται η χρήση της τεχνολογίας φωνής μεταξύ των ταξιδιωτών



Οι συσκευές έξυπνης ομιλίας βοηθούν τους ταξιδιώτες να βρουν τον ιδανικό προορισμό τους και τα κατάλληλα αεροπορικά εισιτήρια χρησιμοποιώντας τεχνολογία φωνής.
Η υπηρεσία κρατήσεων της KLM, η οποία συχνά συμβουλεύεται με τη βοήθεια του Google Assistant, προσελκύει κάθε μήνα 10% περισσότερους χρήστες.

Πηγή έμπνευσης για ταξίδια οι φίλοι και η οικογένεια
Το Instagram αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται ως σημαντική πηγή έμπνευσης ταξιδιού. Οι ταξιδιώτες κοιτάζουν κυρίως τις αναρτήσεις από τους φίλους και την οικογένεια (65,3%).
Παράλληλα κάνουν κλικ σε hashtags για να αναζητήσουν έμπνευση από ξένους (45,9%). Ο ρόλος των influencers και των διασημοτήτων ως πηγή έμπνευσης διακοπών μειώνεται όλο και περισσότερο (14,5%).
Επίσης, περισσότερο από το 50% των ταξιδιωτών δεν εμπιστεύονται φωτογραφίες των προορισμών διακοπών που μοιράζονται οι influenceres.

Δημοφιλής ο συνδυασμός ταξιδιού με αεροπλάνο και τρένο



Η βιωσιμότητα είναι σημαντική και οι ταξιδιώτες το λαμβάνουν υπόψη κατά την κράτηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν σιδηροδρομικά εισιτήρια για μικρότερες αποστάσεις ως εναλλακτική λύση αντί των πτήσεων. Η KLM θα προσθέσει περισσότερες επιλογές στην ιστοσελίδα της για να προγραμματίσει μικρές αποστάσεις με τρένο.

Οικολογικά ευσυνείδητοι ταξιδιώτες
Όλο και περισσότεροι επιβάτες το μερίδιο ευθύνης τους στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Σύμφωνα με έρευνα της KLM, 38,8% των ταξιδιωτών σκέφτονται τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αεροπορικών ταξιδιών το επόμενο έτος.

Το πρόσωπο ως διαβατήριο στα ταξίδια



Η KLM διενήργησε δοκιμές όπου οι επιβάτες περνούσαν από τα σημεία ελέγχου στην ασφάλεια, τα σαλόνια και την επιβίβαση επιδεικνύοντας μια selfie στο App της KLM στα τηλέφωνά τους, αντί των διαβατηρίων τους. Η εφαρμογή της KLM δείχνει στους επιβάτες σε ποιο αεροδρόμιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία. Φυσικά, εναπόκειται στον επιβάτη να αποφασίσει αν θέλει να δοκιμάσει αυτήν την ψηφιακή καινοτομία ή όχι.

Η τεχνητή νοημοσύνη μειώνει το χρόνο αναμονής στα ταξίδια
Οι απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως οι καταιγίδες, μπορούν να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις πτήσεων. Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) συμβάλλει στη μείωση της ταλαιπωρίας για τους επιβάτες.

Ακόμα περισσότερη πολυτέλεια και άνεση στο αεροδρόμιο
Όλες οι καινοτομίες θα βελτιώσουν περαιτέρω τους τρόπους με τους οποίους ταξιδεύουν οι ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο. Οι επιβάτες με ενδιάμεσους σταθμούς μπορούν να βρουν υπνόσακους στο νέο Crown Lounge της KLM ή μπορούν να απολαύσουν ένα πολυτελές δείπνο στο εστιατόριο Blue, με πιάτα από τον σεφ Michelin Joris Bijdendijk.

Ταξίδι χωρίς κινητό τηλέφωνο
Οι ταξιδιώτες προτιμούν όλο και περισσότερο να μένουν μακριά από το κινητό τους τηλέφωνο ενώ είναι σε διακοπές. Από την άλλη πλευρά, δεν μπορούν να πάνε κάπου χωρίς καθόλου τηλέφωνο. Περίπου το 50% των επιβατών θα προτιμούσε να χρησιμοποιεί τα τηλέφωνά τους όσο το δυνατόν λιγότερο κατά τη διάρκεια των διακοπών. Σχεδόν το ένα τρίτο των επιβατών θα ήθελε να ταξιδέψει χωρίς τηλέφωνο, αλλά φοβούνται ότι αυτό είναι τελικά αδύνατο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης