Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (Κομισιόν): Δεν προλαβαίνουμε εντός του 2020 να διαπραγματευτούμε νέα συμφωνία με τη Μ. Βρετανία

Von der Leyen (Κομισιόν): Δεν προλαβαίνουμε εντός του 2020 να διαπραγματευτούμε νέα συμφωνία με τη Μ. Βρετανία
Εντός της ημέρας η συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson
Τη θέση ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος έως τα τέλη του 2020 προκειμένου ΕΕ και Μ. Βρετανία να καταλήξουν σε μια νέα εμπορική συμφωνία διατύπωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.
«Δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να διαπραγματευτούμε όλες τις πλευρές μιας μελλοντικής σχέσης της ΕΕ με τη Μ. Βρετανία έως τα τέλη του 2020.
Και οι δύο πλευρές θα πρέπει να επιλέξουν που να εστιάσουν» υποστήριξε η πρόεδρος της Κομισιόν σε ομιλία της στο London School of Economics και λίγο πριν τη συνάντηση της με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παράταση της μεταβατικής περιόδου πέραν της 31ης Δεκεμβρίου του 2020.
Η πρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε πως προτεραιότητα για την ΕΕ είναι η διατήρηση της ακεραιότητας της ενιαίας αγοράς και της τελωνειακής της ένωσης.
«Δεν μπορεί να γίνει καμία υπαναχώρηση σε αυτά» υποστήριξε η Ursula von der  Leyen.
Σημειώνεται πως έως τα τέλη του 2020, η Μ. Βρετανία θα υπόκειται στους κανόνες της ΕΕ και θα συνεισφέρει στον προϋπολογισμό της και μέσα σε αυτήν την περίοδο οι δύο πλευρές θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε μια νέα εμπορική συμφωνία.
Εάν δεν συμβεί αυτό, τότε οι εμπορικές σχέσεις ΕΕ – Μ.Βρετανίας θα καθορίζονται από τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
«Χωρίς μια παράταση της μεταβατικής περιόδου πέραν του 2020, δεν μπορεί να αναμένει κανείς ότι θα συμφωνήσουμε σε κάθε πτυχή της νέας μας σχέσης.
Θα πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες» είπε η επικεφαλής της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης