Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Απερίσκεπτες οι επιθέσεις του Ιράν - Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης των εντάσεων

Johnson (Βρετανία): Απερίσκεπτες οι επιθέσεις του Ιράν - Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης των εντάσεων
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ζήτησε από την Τεχεράνη να επιδιώξει άμεση αποκλιμάκωση των εντάσεων
Έκκληση προς το Ιράν να μην πραγματοποιήσει άλλες επιθέσεις απηύθυνε σήμερα (8/1) ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson, τονίζοντας παράλληλα ότι η χώρα του θα συνεχίσει να εργάζεται για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.
Συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «καταδικάζουμε τις επιθέσεις στις στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ οι οποίες φιλοξενούν δυνάμεις του συνασπισμού», ενώ διευκρίνισε πως όλα τα στελέχη του Ηνωμένου Βασιλείου, των οποίων η παρουσία τους δεν είναι αναγκαία, έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή.
«Το Ιράν δεν πρέπει να επαναλάβει αυτές τις απερίσκεπτες και επικίνδυνες επιθέσεις, αλλά πρέπει να επιδιώξει άμεση αποκλιμάκωση των εντάσεων», επεσήμανε ο κ. Johnson, ο οποίος πρόσθεσε ότι η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Γαλλία και τη Γερμανία προκειμένου να αποτρέψουν περαιτέρω κλιμάκωση των συγκρούσεων.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να εργάζεται για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή«, υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με την αποφασιστικότητά μας να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ανθρώπων στο Ιράκ».
Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως «απόλυτη μυθοπλασία» τις κατηγορίες του επικεφαλής των Εργατικών, Jeremy Corbyn, ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τη γραμμή των ΗΠΑ όσον αφορά την πολιτική τους στη Μέση Ανατολή επειδή επιθμεί μία εμπορική συμφωνία μετά το Brexit.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα από τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν στις στρατιωτικές βάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης