Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Το δολάριο θα εκτοξευθεί το 2020 για δύο λόγους

HSBC: Το δολάριο θα εκτοξευθεί το 2020 για δύο λόγους
H HSBC εκτιμά ότι το δολάριο έχει τη δυνατότητα να καταγράψει σημαντικά κέρδη κατά το 2020
Σημαντικά κέρδη για το δολάριο το 2020 βλέπει η HSBC επισημαίνοντας ότι υπάρχουν δύο προφανείς παράγοντες που θα συμβάλλουν σε αυτό.
«Το δολάριο παραμένει το ασφαλές καταφύγιο για την αγορά συναλλάγματος, με το γιεν, αλλά το δολάριο είναι πραγματικά αυτό που οι άνθρωποι θέλουν να κατέχουν σε αυτές τις περιόδους» δήλωσε μιλώντας στο CNBC ο Dominic Bunning από την HSBC.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το βασικό σενάριο της HSBC είναι ένα ανθεκτικό δολάριο.
«Όταν έχεις αυτούς τους εξωγενείς καταλύτες, αυτό σας δείχνει ότι το δολάριο θα μπορούσε να ενισχυθεί» τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε «σε σύγκριση με την άποψη που επικρατεί, είμαστε σίγουρα πιο αισιόδοξοι και βλέπουμε εκτόξευση του δολαρίου το 2020».
Σύμφωνα με την HSBC, υπάρχουν «δύο προφανείς λόγοι» που θα συμβάλλουν στην εκτόξευση του δολαρίου το 2020.
«Στο μέτωπο της αναπτυγμένης αγοράς εάν η ανάπτυξη δεν ενισχυθεί, πως θα αντιδράσουν οι κυβερνήσεις;» είπε ο Bunning.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι κεντρικές τράπεζες σε αυτές τις αγορές, όπως στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στην Ιαπωνία αλλά και την ΕΚΤ, έχουν ήδη φτάσει στα όρια της νομισματικής τους πολιτικής.
«Ενδεχομένως να αναγκαστούν να εφαρμόσουν κάτι πιο αντισυμβατικό και που τείνει να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο νόμισμα, είτε πρόκειται για μεγαλύτερο QE είτε αγοράζοντας διαφορετικές κατηγορίες assets» τόνισε ο ίδιος.
«Η βραδεία ανάπτυξη της αγοράς επιβάλλει πιο αντισυμβατική πολιτική από τις αναπτυγμένες αγορές, αλλά η Fed έχει ακόμα περιθώρια πολιτική όσον αφορά τη μείωση των επιτοκίων, έτσι το δολάριο θα σημειώσει ράλι» συμπλήρωσε.
Εναλλακτικά το δολάριο μπορεί να ενισχυθεί στο απόηχο των οικονομικών διακυμάνσεων στις αναδυόμενες αγορές.
«Η άλλη γωνία είναι το μέτωπο των αναδυόμενων αγορών, όπου υπάρχει βαριά τοποθέτηση, όπου οι αποδόσεις έχουν υποχωρήσει περισσότερο, έτσι δεν έχει τις αποδόσεις που προκαλούν αίσθημα ασφάλειας που συνεχίζουν να υφίσταται στις αναδυόμενες αγορές.
Και σε κάποια στιγμή, αυτές οι αποδόσεις φαίνονται πολύ χαμηλές, υπάρχει κάποιο είδος σοκ, και τελείως ξαφνικά έχεις αυτή την προσαρμογή τοποθέτησης από τις αναδυόμενες αγορές και το δολάριο σημειώνει ράλι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης