Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ουσιαστική στήριξη του τουριστικού τομέα στην Ευρώπη, ζητά η Έλενα Κουντουρά

tags :
Ουσιαστική στήριξη του τουριστικού τομέα στην Ευρώπη, ζητά η Έλενα Κουντουρά
Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη νέα Περιφερειακή Διευθύντρια για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), Alessandra Priante
Στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών ουσιαστικής στήριξης του τουριστικού τομέα και στην διαμόρφωση μίας στρατηγικής για βιώσιμο τουρισμό με πολλαπλάσια οφέλη που θα διαχυθούν σε όλη την Ευρώπη, αναφέρθηκε η Έλενα Κουντουρά συντονίστρια της GUE/NGL στην Επιτροπή Τουρισμού και Μεταφορών TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) και των ευρωπαϊκών θεσμικών φορέων. Και τέθηκαν οι προτεραιότητες στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής στρατηγικής για τον τουρισμό το 2020.
Προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Alessandra Priante, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων & Τουρισμού (WTTC), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (ETC), του Συνδέσμου των Τουριστικών Οργανισμών της Ευρώπης (EΤΟΑ), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Ξεναγών (FEG) καθώς και άλλοι φορείς της ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής βιομηχανίας.



Επισημάνθηκε ο καταλυτικός ρόλος του τουρισμού ως ισχυρή παραγωγική δύναμη για την Ευρώπη, ενώ συμφωνήθηκε ο συντονισμός και η στενή συνεργασία για την άμεση προώθηση ζητημάτων που αφορούν στην υλοποίηση της τουριστικής στρατηγικής στην ΕΕ με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Η κυρία Priante παρουσίασε τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες στον τουρισμό στην Ευρώπη και αναφέρθηκε ειδικότερα στις πολιτικές και το φιλόδοξο πρόγραμμα που υλοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.
Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά πραγματοποίησε επίσης κατ’ ιδίαν συνάντηση με την κυρία Priante, όπου συζήτησαν διεξοδικά για τις προκλήσεις και τα επόμενα βήματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής και τουριστικής αγοράς.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης