Τελευταία Νέα
Διεθνή

Woody Johnson (Πρέσβης ΗΠΑ στη Βρετανία): Ενθουσιασμένος ο Trump για την εμπορική συμφωνία μετά το Brexit

Woody Johnson (Πρέσβης ΗΠΑ στη Βρετανία): Ενθουσιασμένος ο Trump για την εμπορική συμφωνία μετά το Brexit
Ο Αμερικανός Πρέσβης επεσήμανε πως ο Trump «είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική μιας στενότερης σχέσης» μεταξύ των δύο πλευρών
Τη θέση ότι ο Donald Trump είναι ενθουσιασμένος για τις στενές σχέσεις Μ. Βρετανίας - ΗΠΑ μετά το Brexit διατύπωσε ο Αμερικανός Πρέσβης, Woody Johnson, σημειώνοντας πως η Βρετανική κυβέρνηση θα αποκτήσει ευχέρεια κινήσεων εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν διασφαλίσει πρώτα μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.
Μιλώντας σήμερα Παρασκευή (10/1) στο LBC Radio, ο Πρέσβης των ΗΠΑ, Woody Johnson, επισήμανε για τον Trump: «Νομίζω ότι είναι πολύ αισιόδοξος.
Το έχει πει δεκάδες φορές πως είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική μιας στενότερης σχέσης και πόσο σημαντικό είναι αυτό για τις ΗΠΑ, καθώς η ασφάλεια και η ευημερία είναι στενά συνδεδεμένες».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την σύναψη εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, αμέσως μετά την αποχώρηση από την Ε.Ε. στο τέλος του μήνα.
Παρά τον ενθουσιασμό και των δύο πλευρών, υπάρχουν όμως και τα εμπόδια αναφορικά με τους κανονισμούς στα τρόφιμα και τις ξεχωριστές εμπορικές διαπραγματεύσεις της Μ. Βρετανίας με την Ε.Ε., ιδιαίτερα μετά τις πιέσεις που ασκεί η κυβέρνηση Trump στην Μεγάλη Βρετανία να απεμπλακεί από τον εναρμονισμό με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες.
Ο Woody Johnson δήλωσε πως οι εμπορικές συμφωνίες της Μεγάλης Βρετανίας με τις ΗΠΑ, όπως και με τον Καναδά, την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία «θα την ενισχύσει κατά τις διαπραγματεύσεις με τον εγγύτερο γεωγραφικά εμπορικό συνέταιρο».
Τέλος, ο Αμερικανός Πρέσβης επανέλαβε πως ο Trump δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (National Health Service).
Να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια των πρόσφατων εκλογών το Εργατικό Κόμμα κατηγόρησε την Βρετανική κυβέρνηση ότι σχεδιάζει να ξεπουλήσει το κρατικό σύστημα Υγείας για να διασφαλίσει την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.
«Όχι, όχι και ξανά όχι! Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα δικά μας ζητήματα με το σύστημα Υγείας», ξεκαθάρισε ο Woody Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης