Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα Μαξίμου - ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ, μετά την πρόταση Τσίπρα για αναστολή

Κόντρα Μαξίμου - ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ, μετά την πρόταση Τσίπρα για αναστολή
Κυβερνητικοί κύκλοι κατηγορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι...αντιπολιτεύεται τον εαυτό του
Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να ανασταλεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, έως ότου υπάρξει παρέμβαση για τις τουρκικές προκλήσεις.
Κυβερνητικοί κύκλοι κατηγορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι...αντιπολιτεύεται τον εαυτό του, καθώς η κυβέρνησή του είχε διαπραγματευτεί την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, ενώ πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν ότι οι διεθνείς σχέσεις βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη μην προχωρήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, έως ότου υπάρξει σαφής παρέμβαση από την αμερικανική πλευρά υπέρ της Ελλάδας, απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Οι διεθνείς σχέσεις βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μην καταλαβαίνει ότι οι διεθνείς σχέσεις βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος. Δεν είναι δίνω χωρίς να παίρνω, είναι δίνω και παίρνω», τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε πηγές του Μ. Μαξίμου.
«Ας ελπίσουμε», προσθέτουν, «αυτό το έλλειμμα κατανόησης να μην έχει επιπτώσεις στην εθνική μας ασφάλεια».

Πηγές Μαξίμου: Ο Τσίπρας αντιπολιτεύεται... τον εαυτό του

Τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι.
Σχολιάζοντας την πρόταση Τσίπρα για αναστολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ, κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι «ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος».  
Ούτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Πατρίδα μας, την ώρα που υπάρχει έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή μας.
Επιπλέον, κάνει λάθος να ζητά την αναστολή της «αναβάθμισης της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ», την ώρα που η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας».
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «προξενεί μάλιστα εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του, καθώς ο ίδιος είχε προχωρήσει στη διαπραγμάτευση αυτής της αμυντικής συνεργασίας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης