Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: «Στρίβειν διά της... συνταξιοδότησης» για τον επικεφαλής νομικό της Alphabet (Google), λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς

tags :
CNBC: «Στρίβειν διά της... συνταξιοδότησης» για τον επικεφαλής νομικό της Alphabet (Google), λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς
Ένα από τα πλέον σημαίνοντα στελέχη της χάνει η Alphabet λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του
Τη μέθοδο του στρίβειν διά της... «συνταξιοδότησης» από την Alphabet, μητρική εταιρίας της Google, ακολούθησε ο επικεφαλής του νομικού της τμήματος (chief legal officer) David Drummond, εν μέσω πλήθους κατηγοριών για σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης, όπως υποστηρίζεται σε έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Ο Drummond αποχωρεί στις 31 Ιανουαρίου και "θα συνταξιοδοτηθεί", σύμφωνα με τα έγγραφα.
Ο Drummond είναι ένα από τα πλέον ακριβοπληρωμένα στελέχη της εταιρίας, η οποία έχει αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις κατηγοριών για ανάλογες συμπεριφορές στελεχών της τα τελευταία χρόνια.
Μάλιστα έχουν οδηγήσει και σε συντονισμένες στάσεις εργασίας εργαζομένων της σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς και σε αυστηροποίηση του εταιρικού κώδικα συμπεριφοράς για το θέμα.
Πρώην διευθύντρια τμήματος στην εταιρεία, η Jennifer Blakely, είχε δημοσιοποιήσει το περασμένο καλοκαίρι στοιχεία για τη σχέση της με τον Drummond, υπονοώντας ότι εκείνος παραβίαζε τον εταιρικό κώδικα συστηματικά, συνάπτοντας διάφορες σχέσεις, ενώ τον είχε κατηγορήσει για παραμέληση της ίδιας και του γιου τους, καθώς, όπως είχε υποστηρίξει, διέκοπτε την επαφή μαζί τους για μεγάλα διαστήματα.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο Drummond παντρεύτηκε 37χρονη υπάλληλο του νομικού τμήματος της Alphabet.
Μέτοχοι της εταιρείας έχει υποβάλει αγωγή, με κατηγορίες μεταξύ άλλων και κατά του Drummond για συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης από στελέχη της Alphabet, ενώ στο στόχαστρο έχει βρεθεί και ο συνιδρυτής της Android, Andy Rubin.
Έρευνα υπό την αιγίδα του Δ.Σ. της εταιρείας έκρινε τις κατηγορίες "βάσιμες", σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times.
Ο Drummond είχε προσληφθεί στην Google το 2002, ενώ νωρίτερα είχε συνεργασία ως εξωτερικός συνεργάτης με τους ιδρυτές της, Larry Page and Sergey Brin.
Το 2015 μεταπήδησε από την Google στη μητρική εταιρεία Alphabet.
Η ίδια η εταιρεία δεν απάντησε σε αίτημα του δικτύου, για σχολιασμό των πληροφοριών επί του ζητήματος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης