Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πακιστάν: Έκρηξη σε μουσουλμανικό τέμενος με 13 νεκρούς - Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης

Πακιστάν: Έκρηξη σε μουσουλμανικό τέμενος με 13 νεκρούς - Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης
Η έκρηξη έγινε στην πλούσια σε ορυκτά και φυσικό αέριο περιοχή Balochistan κέντρο του οικονομικού διαδρόμου μεταξύ Κίνας - Πακιστάν
Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής σε μουσουλμανικό τέμενος στο Πακιστάν σκοτώνοντας 13 άτομα και τραυματίζοντας περισσότερα από 20 άτομα.
Σύμφωνα με τις Πακιστανικές Αρχές την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο υποστήριξε πως  στόχος του ήταν υψηλόβαθμα στελέχη των Αφγανών Ταλιμπάν που βρίσκονταν στο τέμενος και στο Πακιστάν για να μετέχουν σε συνέδριο.
Η περιοχή Balochistan που έγινε η βομβιστική επίθεση είναι η πρωτεύουσα της Quetta, η οποία είναι πλούσια σε ορυκτά και φυσικό αέριο και βρίσκεται στο κέντρο ενός "οικονομικού διαδρόμου" μεταξύ Κίνας και Πακιστάν απ όπου διακινούνται πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μέσω του Κινεζικού προγράμματος "Belt and Road".
Αποτέλεσμα εικόνας για Balochistan
 
Η βία ωστόσο στην επαρχία έχει τροφοδοτήσει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των κινεζικών έργων όπως ο προγραμματισμένος ενεργειακός δεσμός από τη δυτική Κίνα προς το νότιο λιμάνι Gwadar του Πακιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης