Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου - Πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία

Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου - Πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία
Οι διαδηλωτές ζητούν καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τα δολοφονικά χτυπήματα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί από τις 14:00 στο κέντρο της Αθήνας λόγω του συλλαλητηρίου που έχουν οργανώσει ακροαριστερές οργανώσεις με πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία από την πλατεία Συντάγματος.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται πλησίον της αμερικανικής πρεσβείας προκειμένου να εμποδίσουν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν.
Οι διοργανωτές καταδικάζουν "την εγκληματική ενέργεια των ΗΠΑ και τις απειλές νέων χτυπημάτων από τον πρόεδρο Trump", απαιτώντας "καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και δολοφονικά χτυπήματα".
Το συλλαλητήριο διοργανώνουν οι: Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Αναμέτρηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΔΕΑ, Ιντιφάντα-Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, κ.ο. Ανασύνταξη, Κρίση και Κριτική, Κ-σχέδιο, ΛΑ.Ε., Παρέμβαση, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά, Samidoun-Δίκτυο Αλληλεγγύης Παλαιστίνιων Κρατουμένων.

Συλλαλητήρια και στη Θεσσαλονίκη

Αντιπολεμικά συλλαλητήρια κατά των επιθέσεων στη Μέση Ανατολή και πορεία στους κεντρικούς δρόμους πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη.
Μέλη της ΕΔΥΕΘ, του ΠΑΜΕ και εργατικών σωματείων με αφετηρία το άγαλμα του Βενιζέλου όπου και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση προς την αμερικανικό προξενείο.
Μεταξύ άλλων, ζήτησαν να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις και να μην επικυρωθεί από τη Βουλή, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα, καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό, καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Συλλαλητήριο και πορεία πραγματοποίησαν την ίδια ώρα και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ και της ΟΚΔΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης