Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Γεννά αισθήματα βαθιάς θλίψης η τραγωδία με μετανάστες στους Παξούς - Ο λαός να δυναμώσει την αλληλεγγύη του

ΚΚΕ: Γεννά αισθήματα βαθιάς θλίψης η τραγωδία με μετανάστες στους Παξούς - Ο λαός να δυναμώσει την αλληλεγγύη του
"O ελληνικός λαός πρέπει να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους λαούς που δοκιμάζονται", τονίζει το ΚΚΕ
«Η νέα πολύνεκρη τραγωδία με πρόσφυγες και μετανάστες, νοτιοδυτικά των Παξών, που επιχειρούσαν να φύγουν από τη χώρα, γεννά αισθήματα βαθιάς θλίψης για τους αδικοχαμένους και οργής για τους ενόχους. Επιβεβαιώνει πώς το δράμα χιλιάδων ξεριζωμένων δεν έχει τέλος», υπογραμμίζει το ΚΚΕ, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στους Παξούς.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «και το σημερινό ναυάγιο είναι αποτέλεσμα του διπλού εγκλωβισμού που βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσής τους στις "Μόριες" του αίσχους σε όλη την Ελλάδα, που δημιούργησε και επιδείνωσε η πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων με την αντιδραστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, που υλοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ».
Το ΚΚΕ τονίζει ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους λαούς που δοκιμάζονται, για να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν άμεσα στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
Να καταδικάσει την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ - κυβερνήσεων και τα νέα κατασταλτικά μέτρα που δρομολογούνται με το νόμο για τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου και τα "κλειστά" κέντρα - φυλακές».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης