Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vlieghe (ΒοΕ): Μείωση επιτοκίων, εάν η ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμείνει υποτονική και το 2020

Vlieghe (ΒοΕ): Μείωση επιτοκίων, εάν η ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμείνει υποτονική και το 2020
«Πρέπει πραγματικά να δω μια επικείμενη και σημαντική βελτίωση στα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου για να δικαιολογηθεί η αναμονή για λίγο περισσότερο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Vlieghe
Υπέρ της μείωσης των επιτοκίων τάσσεται ο Gertjan Vlieghe, υπεύθυνος για τη χάραξη πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England, BoE), αποκλείοντας ταυτόχρονα  μια «επικείμενη και σημαντική» βελτίωση στα οικονομικά δεδομένα της χώρας.
«Προσωπικά πιστεύω ότι τα περιθώρια κινήσεων παραμένουν στενά, επομένως δεν χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία για μία τέτοια απόφαση» δήλωσε στους Financial Times ο Vlieghe, μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της τράπεζας.
«Πρέπει πραγματικά να δω μια επικείμενη και σημαντική βελτίωση στα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου για να δικαιολογηθεί η αναμονή για λίγο περισσότερο», πρόσθεσε.
Η δήλωση Vlieghe ακολουθεί χρονικά άλλες προτάσεις ότι η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας πρέπει να κινηθεί προς μια χαλαρότερη νομισματική πολιτική.
Ο διοικητής της BoE, Mark Carney, ο οποίος αποχωρεί τον Μάρτιο 2020 από τη θέση του, εξέπληξε τις αγορές την περασμένη Πέμπτη (9/1), λέγοντας ότι η τράπεζα θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια αν η οικονομική αδυναμία που παρατηρείται στα τέλη του 2019 εξακολουθεί να υπάρχει και το 2020.
Η Silvana Tenreyro, η οποία είναι επίσης υπεύθυνη για τη χάραξη πολιτικής στην κεντρική τράπεζα, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει μείωση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες, αν η ανάπτυξη παραμείνει υποτονική στην οικονομία.
Η οικονομία της Βρετανίας έχασε την ορμή μετά το δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit και επιβραδύνθηκε στα τέλη του 2019, αν και εμφανίστηκαν δείκτες ανάκαμψης αφού ο πρωθυπουργός Boris Johnson κέρδισε μια απροσδόκητα μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, παρατηρεί το Reuters.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης