Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Σε νέες διαδηλώσεις κατά της "δικτατορίας" Maduro καλεί τους πολίτες ο Guaido

Βενεζουέλα: Σε νέες διαδηλώσεις κατά της
Αν και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης επιδιώκει να αναζωπυρώσει τις μαζικές κινητοποιήσεις του 2019 όλο και λιγότεροι τον ακολουθούν πλέον
Σε νέο κύκλο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κάλεσε του πολίτες της Βενεζουέλας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Juan Guaido.
Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του κυβερνώντος Κόμματος  του Nicola Maduro να διορίσει πρόεδρο του Κογκρέσου παρακάμπτοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και έξι μέρες μετά την απαγόρευση εισόδου του στο Κοινοβούλιο, ο Guaido κάλεσε σε εγρήγορση τους πολίτες.
"Πρέπει να επιστρέψουμε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε, πρέπει να προχωρήσουμε μαζί", δήλωσε ο Guaido στην περιοχή Μονταλμπάν στο δυτικό Καράκας που δεκάδες άνθρωποι υπακούοντας τον κατέβηκαν στο δρόμο.
"Κανείς δεν μπορεί να μείνει στο σπίτι τους. Κανείς δεν μπορεί να γονατίσει ενώπιον της δικτατορίας " τόνισε ο Guaido, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας, από περισσότερες από 50 χώρες.
Αν και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, επιδιώκει από τον Νοέμβριο να αναζωπυρώσει τις μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βενεζουέλα το 2019, όλο και λιγότεροι τον ακολουθούν πλέον.
Οι πολίτες της χώρας εμφανίζονται απογοητευμένοι από την συνεχιζόμενη πολιτική κρίση στη χώρα καθώς ο Maduro παραμένει στην εξουσία και η οικονομική κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και πιο δυσβάσταχτη λόγω των κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης